Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2019. November 18. 18:49, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

EMMI: Nincs terítéken kórházak bezárása és intézmények összevonása

EMMI: Nincs terítéken kórházak bezárása és intézmények összevonása

A Népszava írt többek között arról, hogy az egészségügyi ellátórendszer átalakításának részeként a pápai kórházban csupán a szakrendelések és az egynapos sebészeti ellátás maradna.

A cikk szerint az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a kórházfenntartó az egészségügyi ellátórendszer átalakításához készült munkaanyagban. A Népszava azt írja, hogy az átalakítás a pápai kórházat is érintené, "az ajkai kórházba telepítenék a tapolcai összes aktív ellátását, valamint Pápáról a gasztroenterológiát. E koncepció szerint Tapolcán és Pápán kizárólag szakrendelések és egy napos ellátások maradnának" - írják.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyanakkor az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, a kormány előtt nincs olyan előterjesztés és nem is tárgyalt olyan dokumentumot, amely "kórházbezárásokról" szólt volna. Az Emmi azt írta: a kormány előtt ilyen előterjesztés nem járt, a kormány ilyen előterjesztést nem tárgyalt.

A lap értesüléseit az is gyengíti, hogy az elmúlt években rengeteg forrás áramlott a Pápai Gróf Esterházy Kórházba. A teljesség igénye nélkül:

  • 2014. OKTÓBER 3:

Átadták a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály új épületét

A 166 millió forintos uniós támogatásból megvalósult projekt keretében a pápai kórház egyik legrégebbi épületszárnyának a helyén épült a modern osztály.

  • 2015. DECEMBER 22.

Átadták a milliárdos fejlesztéseket a kórházban

Több mint 1,6 milliárd forintból újult meg Pápán a Gróf Esterházy Kórház, a tizenöt hónap alatt megvalósult beruházás keretében új szárny épült és új orvosi eszközöket, berendezéseket is vásároltak.

  • 2017. MÁJUS 24.

Új altatógépeket kapott a pápai kórház

Az intézmény központi műtőjében három darab berendezés folyamatos használatban van. A tizenöt éves altatógépek közül kettő meghibásodott, az utóbbi csaknem egy évben kölcsön kapott berendezésekkel végezték az altatást.

  • 2018. JÚLIUS 04.

A pápai kórház kiszolgáló létesítményeiben történtek fejlesztések

Az intézmény működése szempontjából elengedhetetlen, ám a betegek számára nem látható eszközök cseréje valósult meg.

  • 2019. JANUÁR 22.

Majd 160 millió forintos fejlesztés ért véget a pápai kórházban

372 darab kézfertőtlenítő berendezést szereltek fel a kórház és rendelőintézet területén, a kórházi fertőzések visszaszorítása érdekében, továbbá egy egységes betegazonosító rendszert telepítettek.

  • 2019. FEBRUÁR 13.

272 millió forint értékben szerzett be eszközöket a pápai kórház

Az eszközbeszerzés a gasztroenterológiai, a traumatológia, a szülészet-nőgyógyászat, az orr-füll gégészet, a szemészet, urulógia szakrendeléseket, a nappali kórházi és az egynapos sebészeti ellátást érintette, valamint a beruházás részeként kialakítottak egy ambuláns műtőt is.A belgyógyászat - gasztoenterológia szakrendelésre egy magas tudású video endoszkópos torony került beszerzésre, nagy felbontású monitorral, nagyfrekvenciás sebészeti vágóval és szívó készülékkel.

  • 2019. MÁJUS 17.

1,6 milliárd forintos beruházás

Jelenleg is zajlik a kórház nagyrészére kiterjedő energetikai korszerűsítés

  • 2019. OKTÓBER 28.

Új altató és lélegeztető gépeket kapott a pápai kórház

20 millió forint értékben került három modern eszköz a kórházba, amelyek egyrészt régebbi gépeket váltanak ki, másrészt pedig plusz funkciókat biztosítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 22:18, szombat | Helyi

Szívemhez szorítom – Beck Zoli volt a vendég

A 30Y zenekar frontembere volt a Szívemhez szorítom rendezvénysorozat összejövetelének vendége, a Pannonia Reformata Múzeum udvarán.

2020. Július 04. 11:04, szombat | Helyi

Birtokba vették az új pályát a pápai futók

A pápai futók közösségének apraja-nagyja összegyűlt szombaton délelőtt a Külső-Várkertben, ahol átadták az újonnan elkészült, egy kilométer hosszú, rekortán borítású futókört.

2020. Július 03. 16:01, péntek | Helyi

Köszönet az egészségügyi és a szociális dolgozóknak – Semmelweis-nap Döbröntén

Rendhagyó helyszínen, a pápai önkormányzat döbröntei turistaházának udvarán gyűltek össze Semmelweis-napon a Pápa és környéke egészségügyi és szociális ellátó intézményeinek munkatársai.

2020. Július 03. 15:03, péntek | Helyi

Vádat emeltek a férfi ellen, aki egy másik autó rendszámát szerelte fel a kocsijára

A Pápai Járási Ügyészség egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat azzal a 29 éves férfival szemben, aki, hogy gépkocsijával közlekedni tudjon, arra egyik másik jármű rendszámtábláit szerelte.