Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2019. Január 22. 16:32, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újabb, majd 160 millió forintos fejlesztés ért véget a pápai kórházban

Újabb, majd 160 millió forintos fejlesztés ért véget a pápai kórházban

372 darab kézfertőtlenítő berendezést szereltek fel a kórház és rendelőintézet területén, a kórházi fertőzések visszaszorítása érdekében, továbbá egy egységes betegazonosító rendszert telepítettek.

A pápai Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő még 2017 őszén nyert el 157,24 millió forint vissza nem térítendő támogatást az Európai Uniótól, a kórház betegbiztonságának fejlesztésére. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kedden délután a kórházban elmondta, a mintegy 100 ezer ember ellátásáról gondoskodó intézmény dolgozóit, betegeit, valamint a hozzájuk érkező látogatókat is védik az új fejlesztések. Hozzátette, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a 2019-es évet - Semmelweis születésének évfordulója tiszteletére - a kórházi fertőzések elleni közdelem évének nyilvánította, ebbe illeszkedik a pápai kórház fejlesztése is.

Dr. Vörös Ibolya, a pápai kórház főigazgatója felidézte, az elmúlt években közel 3,5 milliárd forintos - elsősorban infrastrukturális - fejlesztést valósítottak meg az intézményben, most pedig egy betegbiztonságot növelő beruházás készült el. Az elnyert összegből 32 millió forintot fordítottak kézhigéniás eszközök beszerzésére. 85 érintés nélküli és 284 könyökkaros kézfertőtlenítőt vásároltak és szereltek fel a kórház és rendelőintézet területén. A kézfertőtlenítők mellett különböző diagnosztikai eszközök hatékonyabb fertőtlenítésére szolgáló eszközöket is vásárolt a kórház. A fejlesztés célja, hogy a kórházi fertőzések visszaszoruljanak. Ezzel egyrészt a betegek ellátása válik biztonságosabbá, továbbá a kórház költségei is csökkennek.

113 millió forintot költött a kórház egy komplex betegazonosító rendszer kiépítésére, melynek használatba vételét folyamatosan, lépésről-lépésre hajtják végre az egyes osztályokon. A rendszer lényege, hogy a beteg felvételekor mindenki egy QR-kóddal ellátott karszalagot kap, mely végig követi a beteget, sőt, minden vizsgálatra küldött testnedvét és szövetmintáját is. Minden gyógyszerbeadás, vagy mintavétel előtt leolvassák a kódot, mely a beteg azonosításán túl tartalmazza a teljes kórtörténetet is. Vörös Ibolya hozzátette, a fejlesztés célja az, hogy a pápai kórházban a 21. századnak megfelelő, jól fenntartható, biztonságos betegellátást tudjanak megvalósítani.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 11:29, kedd | Helyi

Rendőrkézen az ittas sofőr

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2020. Július 06. 17:09, hétfő | Helyi

Rámpát készítettek a vasúti aluljáró lépcsőihez

Régi igénye volt a környékbelieknek és az utasoknak egy rámpa, hiszen sokan járnak arra kerékpárral, babakocsival, vagy kerekes bőrönddel.

2020. Július 06. 17:02, hétfő | Helyi

Tyúkokat lopott az egyik pápai ház udvaráról

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a többszörösen büntetett előéletű 60 éves férfival szemben, aki 2020 májusában az egyik pápai családi ház udvarából tyúkokat lopott.

2020. Július 04. 22:18, szombat | Helyi

Szívemhez szorítom – Beck Zoli volt a vendég

A 30Y zenekar frontembere volt a Szívemhez szorítom rendezvénysorozat összejövetelének vendége, a Pannonia Reformata Múzeum udvarán.