Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 24. 20:39, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Új altatógépeket kapott a pápai kórház

Új altatógépeket kapott a pápai kórház

Az intézmény központi műtőjében három darab berendezés folyamatos használatban van. A tizenöt éves altatógépek közül kettő meghibásodott, az utóbbi csaknem egy évben kölcsön kapott berendezésekkel végezték az altatást.

A Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő a tavalyi év augusztusában nyújtott be vis major támogatási kérelmet, melyhez dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő támogatását kérték. A pozitív elbírálást és a közbeszerzési eljárást követően e hónapban vehette birtokba az intézmény a minden igényt kielégítő, modern altatógépeket, melyek összértéke 30 millió forint - jelentette be Vörös Ibolya főigazgató, a ma délutáni sajtótájékoztatón.

Kovács Zoltán elmondta, a korábban bejelentett fejlesztések közül kettő már megtörtént, így korszerűsítették a kórház világítását, valamint altatógépek beszerzésére került sor. Ami pedig a jövőt illeti, 260 millió forint értékű, pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés indulhat meg pozitív elbírálás esetén, mely a diagnosztikai műszerezettség javítását és dolgozói bérfejlesztést tartalmaz - mondta el az államtitkár hozzátéve, bízik abban, hogy az elmúlt években elindult kórházfejlesztés hasonló ütemben folytatódhat a jövőben.

Több fejlesztés is lezajlott az elmút időszakban

Vörös Ibolya elmondta, két évvel ezelőtt nagy mérföldkőhöz érkezett a pápai kórház fejlesztése, ekkor adták át az belgyógyászati osztályt is magába foglaló új épületet. - Ennek folytatásaként több fejlesztés is lezajlott az intézményben. Saját erőből és alapítványi támogatásból különböző osztályok átköltöztetése nyomán felszabadult területeken egy gyermekgyógyászati rendelőt alakítottunk ki, a gyermekosztály közelében. Nagy szükség volt erre, hiszen így a járóbeteg ellátás nem keveredik az osztályos ellátással. A felújítást a Gróf Eszterházy Kórház Jövőjéért alapítvány 2,6 millió, a berendezési tárgyak megvásárlását pedig a Beteg Gyermekek Alapítvány 150 ezer forinttal támogatta - mondta el a főigazgató.

A szülészet-nőgyógyászati osztályon komfort kórtermeket alakítotanak ki, helyi vállalkozók felajánlásának köszönhetően. A volt gégészet területén a nappali kórházi ellátásnak alakítottak ki termeket, melyek lehetőséget adnak az egy napos sebészeti ellátásra, de itt történik a mozgásszervi járóbetegek kezelése is. A tervek között szerepel a vízi kezelések bevezetése is, a Gyógyászati Központtal együttműködve, mivel főleg az aktív korúak körében nagy igény mutatkozik arra, hogy a betegek a lehető legrövidebb idő alatt megkapják a rehabilitációs kezeléseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.