Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 20. 10:43, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Másfél milliárd forintból újul meg a pápai kórház

Másfél milliárd forintból újul meg a pápai kórház

Letették az alapkövét a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézet új épületének péntek délután.

A jelenlegi hétéves uniós költségvetési ciklusban kiemelt szerep jut az egészségügynek, amit a pápai kórház felújítása is példáz - jelentette ki a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára pénteken a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézet új épületének alapkőletétele alkalmából.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a pápai kórházban kormányzati fejlesztés a két Orbán-kormány időszakában történt, a köztes időszakban pedig a kórház bezárását fontolgatták. Hozzátette, hogy a kórház struktúraátalakítása és fejlesztése a pápaiakat és a környező 49 település lakóit szolgálja majd.

Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy kórház főigazgatója elmondta, hogy az 1,5 milliárd forintos fejlesztés európai uniós forrásból valósul meg, ebből 483 milliót fordítanak új eszközökre.

Egy új, kétemeletes, 2100 négyzetméteres épületben kap helyet a belgyógyászat, így egy helyen működhet majd, megszűnik a széttagoltsága, az épület alagsorában pedig a patológiai részleg lesz. A fejlesztés eredményeként megvalósul a radiológia szervezeti egysége, rövidül az ellátás ideje, az egynapos sebészetet a központi műtőbe integrálják. Kilencszázhetven négyzetméteren korszerűsítik a kórház több osztályát, köztük a központi radiológiát. Oda új diagnosztikai eszközök is kerülnek, CT, ultrahangkészülék, röntgengépek. Megújul a sürgősségi és a sebészeti osztály is.

A főigazgató elmondta, hogy a munka a kórház egyik régi épületének lebontásával kezdődik várhatóan október 6-án, helyén készül majd el az új épület. A fejlesztés 2015 második negyedévében zárul.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere reményét fejezte ki, hogy a beruházással új korszak kezdődik a kórház életében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.