Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2019. Február 13. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

272 millió forint értékben szerzett be eszközöket a pápai kórház

272 millió forint értékben szerzett be eszközöket a pápai kórház

Újabb jelentős mértékű beruházás történt meg a pápai Gróf Esterházy Kórházban, mellyel a 3,5 milliárd forintot közelíti az elmúlt években fejlesztésre elköltött összeg.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képivselő elmondta, a beruházás következtében korszerűbb és jobb eszközök állnak rendelkezésre a pápai kórházban. Ezekkel növekszik a betegbiztonság, illetve több beteg kezelése fejeződhet be járóbeteg ellátásban, vagy egynapos sebészeti ellátások keretei között és nem válik szükségessé a költségesebb és magasabb kockácattal járó fekvőbeteg ellátás igénybevétele. A képviselő hozzátette, az intézményben jelentős fejlesztések valósultak meg az elmúlt években, csaknem 3,5 milliárd forint értékben.

Az eszközbeszerzés a gasztroenterológiai, a traumatológia, a szülészet-nőgyógyászat, az orr-füll gégészet, a szemészet, urulógia szakrendeléseket, a nappali kórházi és az egynapos sebészeti ellátást érintette, valamint a beruházás részeként kialakítottak egy ambuláns műtőt is. Vörös Ibolya, a kórház főigazgatója kiemelte, az volt a céljuk, hogy olyan diagnosztikus eljárásokat vezessenek be, melyekkel a betegség megállapítása és gyógyítása a lehető legrövidebb idő alatt és leghatékonyabb módon tudjon megvalósulni. Ezzel színvonalasabbá válik a betegellátás, csökken a várakozási idő és pontosabbá válik a diagnosztika.

A teljesség igénye nélkül: Teljesen megújult a szülészet-nőgyógyászat szakrendelés eszközparkja, UH készülék került beszerzésre 3D bővítéssel, CTG berendezést, digitális colposcopot és egy nőgyógyászati vizsgálószéket is vásároltak.

A belgyógyászat - gasztoenterológia szakrendelésre egy magas tudású video endoszkópos torony került beszerzésre, nagy felbontású monitorral, nagyfrekvenciás sebészeti vágóval és szívó készülékkel. Ez azért is fontos, mert az intézmény bekapcsolódik az országosan meghirdetett szűrőprogram megvalósításában.

Régi vágy valósult meg azzal, hogy kialakítottak egy ambuláns műtőt, mellyel tehermentesíthető a központi műtő és olyan beavatkozások végezhetők el, amik járóbeteg ellátáson eddig nem voltak megvalósíthatók.

A felsoroltak kívül még számos eszközt szereztek be, mellyel jelentős mértékben csökkent a kórház berendezéseinek életkora.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 11:29, kedd | Helyi

Rendőrkézen az ittas sofőr

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2020. Július 06. 17:09, hétfő | Helyi

Rámpát készítettek a vasúti aluljáró lépcsőihez

Régi igénye volt a környékbelieknek és az utasoknak egy rámpa, hiszen sokan járnak arra kerékpárral, babakocsival, vagy kerekes bőrönddel.

2020. Július 06. 17:02, hétfő | Helyi

Tyúkokat lopott az egyik pápai ház udvaráról

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a többszörösen büntetett előéletű 60 éves férfival szemben, aki 2020 májusában az egyik pápai családi ház udvarából tyúkokat lopott.

2020. Július 04. 22:18, szombat | Helyi

Szívemhez szorítom – Beck Zoli volt a vendég

A 30Y zenekar frontembere volt a Szívemhez szorítom rendezvénysorozat összejövetelének vendége, a Pannonia Reformata Múzeum udvarán.