Városlista
2020. január 18, szombat - Piroska

Hírek

2018. Július 04. 14:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A pápai kórház kiszolgáló létesítményeiben történtek fejlesztések

A pápai kórház kiszolgáló létesítményeiben történtek fejlesztések

Az intézmény működése szempontjából elengedhetetlen, ám a betegek számára nem látható eszközök cseréje valósult meg.

Dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő főigazgatója elmondta, az elmúlt években összesen 3,5 milliárd forintból hajtottak végre fejlesztéseket és beruházásokat a pápai kórházban. Ezek által javultak a betegellátás infrastruktúrális feltételei, a dolgozók munkakörülményei, de részben megújulhatott a gép- és műszerpark is. Az úgynevezett kiszolgáló részek fejlesztésére azonban ezekből a pályázati forrásokból nem költhetett a kórház, ezért nagyon jó hír, hogy vis major támogatásból, konszolidációs pályázatból, illetve saját erőből most sikerült több, a kórház működése szempontjából nélkülözhetetlen eszközt kicserélni - tudtuk meg Vörös Ibolyától. A főigazgató hozzátette, a fejlesztések sorából egyedül a sterilizáló egység maradt ki. A 2002-ben kialakított sterilizáló gépeinek cseréje vált szükségessé mára, ezért a kórház összeállított egy pályázati anyagot ezzel kapcsolatban, így amint megjelenik egy ilyen lehetőség, kész pályázattal tudnak majd megjelenni.

Eck Ferenc, a kórház gazdasági igazgatója elmondta, 10 millió forintot kaptak konszolidációs pályázaton a konyha és a mosoda fejlesztésére. A berházás nyomán mintegy egy millió forintos energiamegtakarítással számolnak, a hűtőgépek, mosógép, illetve konyhai gépek cseréjének köszönhetően, túl azon, hogy biztosított lesz a kórház zavartalan működése.

Ezeken túlmenően vannak a kórházban már döntéssel rendelkező fejlesztések, melyekből többek között ki fogják cserélni a liftet a szakrendelő épületben, felújítják a földszinti vizes blokkokat szintén a szakrendelő épületben, ipari mosogatógépet vásárolnak, illetve betegmelegítőket szereznek be.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 07:28, szombat | Helyi

Árokba borult egy autó Nyárád és Nemesszalók között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó péntek délután, a 834-es út Nyárád és Nemesszalók közötti szakaszán.

2020. Január 17. 09:43, péntek | Helyi

Ne csak egy kis felületet kaparjon le!

A jármű szélvédőjéről a pára, a jég és a hó teljes eltakarítása a járművezető kötelessége – erre hívja fel a figyelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

2020. Január 16. 20:22, csütörtök | Helyi

Lakástűzben meghalt egy férfi a Vak Bottyán utcában

Meghalt egy ember Pápán, miután a Vak Bottyán utcában levő ház egyik helyiségében tűz keletkezett - írja a Veol.hu.

2020. Január 16. 12:15, csütörtök | Helyi

Kannabisz volt a Pápán lefoglalt kábítószergyanús anyag

Az egyik belvárosi lakótelep parkolójában talált anyagról az előzetes szakvélemény megállapította, hogy THC-t tartalmaz, vagyis kannabisz volt a lefoglalt egy kilogramm anyag.