Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2018. Július 04. 14:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A pápai kórház kiszolgáló létesítményeiben történtek fejlesztések

A pápai kórház kiszolgáló létesítményeiben történtek fejlesztések

Az intézmény működése szempontjából elengedhetetlen, ám a betegek számára nem látható eszközök cseréje valósult meg.

Dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő főigazgatója elmondta, az elmúlt években összesen 3,5 milliárd forintból hajtottak végre fejlesztéseket és beruházásokat a pápai kórházban. Ezek által javultak a betegellátás infrastruktúrális feltételei, a dolgozók munkakörülményei, de részben megújulhatott a gép- és műszerpark is. Az úgynevezett kiszolgáló részek fejlesztésére azonban ezekből a pályázati forrásokból nem költhetett a kórház, ezért nagyon jó hír, hogy vis major támogatásból, konszolidációs pályázatból, illetve saját erőből most sikerült több, a kórház működése szempontjából nélkülözhetetlen eszközt kicserélni - tudtuk meg Vörös Ibolyától. A főigazgató hozzátette, a fejlesztések sorából egyedül a sterilizáló egység maradt ki. A 2002-ben kialakított sterilizáló gépeinek cseréje vált szükségessé mára, ezért a kórház összeállított egy pályázati anyagot ezzel kapcsolatban, így amint megjelenik egy ilyen lehetőség, kész pályázattal tudnak majd megjelenni.

Eck Ferenc, a kórház gazdasági igazgatója elmondta, 10 millió forintot kaptak konszolidációs pályázaton a konyha és a mosoda fejlesztésére. A berházás nyomán mintegy egy millió forintos energiamegtakarítással számolnak, a hűtőgépek, mosógép, illetve konyhai gépek cseréjének köszönhetően, túl azon, hogy biztosított lesz a kórház zavartalan működése.

Ezeken túlmenően vannak a kórházban már döntéssel rendelkező fejlesztések, melyekből többek között ki fogják cserélni a liftet a szakrendelő épületben, felújítják a földszinti vizes blokkokat szintén a szakrendelő épületben, ipari mosogatógépet vásárolnak, illetve betegmelegítőket szereznek be.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 11:29, kedd | Helyi

Rendőrkézen az ittas sofőr

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2020. Július 06. 17:09, hétfő | Helyi

Rámpát készítettek a vasúti aluljáró lépcsőihez

Régi igénye volt a környékbelieknek és az utasoknak egy rámpa, hiszen sokan járnak arra kerékpárral, babakocsival, vagy kerekes bőrönddel.

2020. Július 06. 17:02, hétfő | Helyi

Tyúkokat lopott az egyik pápai ház udvaráról

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a többszörösen büntetett előéletű 60 éves férfival szemben, aki 2020 májusában az egyik pápai családi ház udvarából tyúkokat lopott.

2020. Július 04. 22:18, szombat | Helyi

Szívemhez szorítom – Beck Zoli volt a vendég

A 30Y zenekar frontembere volt a Szívemhez szorítom rendezvénysorozat összejövetelének vendége, a Pannonia Reformata Múzeum udvarán.