Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. Március 02. 09:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Végre történik valami a régi stranddal?

Végre történik valami a régi stranddal?

Dr. Áldozó Tamás polgármester sejtelmes írást tett közzé közösségi oldalán. Talán ő már tud valamit?

A régi strand ügye annak bezárása óta foglalkoztatja a pápaiakat. Az Esterházy Strandfürdő 1932-ben nyitotta meg kapuit az Erzsébet ligetben és 71 éven át szolgálta a várost. Több generáció számára nyújtott felejthetetlen nyári emlékeket, pontosan ezek ihlették meg Áldozó Tamást is, és egy nosztalgikus írást tett közzé oldalán. Korábban nem volt jellemző, hogy a városvezető megnyilvánult volna a kérdésben, ha néha-néha szóba került a régi strand ügye, leginkább csak a felmerülő kérdésekre adott sommás választ: a régi strand magánkézben van, ezért az önkormányzat nem tud vele mit kezdeni.

A városvezető azzal a sejtelmes mondattal zárja gondolatait, hogy "Mi, pápaiak a Városházán - pártállásra tekintet nélkül - egyetértettünk abban, hogy ez az állapot így nem maradhat. A közös felelősségvállalásnak, az együtt gondolkodásnak előbb-utóbb meglesz az eredménye!"

Hogy mi az oka annak, hogy most a polgármester "tollat ragadott", csak találgathatunk. Az is lehet, hogy csupán szentimentális hangulatban volt, de mi van, ha mindez valaminek az előkészítése, és ő már tud valamit, amit mi nem? Tény, hogy a régi strand tulajdonosa a kétezres évek végén nem hajtotta végre a tervezett beruházását (Pápa Pláza), a terület azóta pedig csak rohad, még a Szellemvárosok Blogra is felkerült évekkel ezelőtt. De már öt év eltelt azóta is, hogy egy ismert hirdetési oldalon leltünk rá, mint eladó ingatlanra, de úgy tűnik, senki nem kapott az alkalmon.

Ismerve a város pénzügyi helyzetét, meglepő lenne, ha éppen most vásárolná meg a területet az önkormányzat, de a központi büdzsé sincs a legjobb helyzetben a szomszédban dúló háború, az energiaválság és az uniós pénzek visszatartása miatt, de ki tudja... Talán végre történik valami.

Az egészen biztos, hogy Áldozó Tamás 2019-es választási programjában szerepelt a régi strand visszavásárlása,és ott egy vízi élőhely kialakítása.

Fotó: Áldozó Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.