Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 25. 09:03, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Itt az alkalom, vegye meg a régi strandot!

Itt az alkalom, vegye meg a régi strandot!

Sok szép emlék fűzi a pápaiakat az Esterházy Strandfürdőhöz, vagy ahogy manapság emlegetjük, a régi strandhoz.

Miután a strandot bezárták, az ingatlan magánkézbe került. A befektetőnek komoly tervei voltak, hosszú évekig tábla jelezte a régi stand épületének falán, hogy a területen pláza fog épülni. A pláza építése csak nem kezdődött meg, szép lassan a tábla is lekerült a falról, a pápaiak pedig szomorkodva nézték, hogyan válik az enyészetté a szebb napokat megélt, számos szép emléket őrző terület. Most viszont talán történni fog valami, az ország legnagyobb apróhirdetési felületén tűnt fel egy hirdetés Retro Fürdő címmel, mely szerint a tulajdonosa árulni kezdte az ingatlant. Bárki megveheti, akinek van kicsivel több mint 200 milliója, az ingatlanos szerint a 15 000 négyzetméteres terület rendkívüli lehetőséget kínál egy exkluzív wellness szálloda megépítésére. Nem olcsó, de ha arra gondolunk, hogy mind a szomszédos Várkert, mind pedig az Erzsébet liget teljes megújításon fog átesni hamarosan, egy nagyon jó helyen lévő területet vásárolhatna meg egy befektető.

Most így néz ki...

Pedig valaha...

Korábban a Szellemvárosok Blog is forgatott a területen.

Reméljük hamarosan mindez csak a történelem része lesz, hiszen valóban lesújtó látványt nyújt jelenleg a régi strand területe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.