Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 11. 11:11, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A régi strand visszavásárlása is szerepel Áldozó Tamás programjában

A régi strand visszavásárlása is szerepel Áldozó Tamás programjában

A fideszes polgármester-jelölt programjának hetedik pontját ismertette, amely a turizmus fejlesztését célozza.

Áldozó Tamás közösségi oldalán azt írja, hogy az országban mindössze két olyan település van Pápán kívül (Sárvár és Gyula),ami egyaránt rendelkezik a hazai turizmus két legfontosabb rendező elemével: várral/kastéllyal és termálfürdővel.A polgármester szerint ez a két másik város évtizedes előnnyel jár előttünk, de a továbblépés irányát egyértelműen jelzi az a pálya, amit befutottak.

A programban szerepel

  • az Esterházy-kastélyegyüttes (állami tulajdon, a város fenntartásában működik) rekonstrukciójának befejezése (az egykori Platán – Váristálló és az őrházak felújítása, az elbontott pavilonok visszaépítése)
  • a Zsinagóga rekonstrukciója
  • a Kékfestő Múzeum (a város fenntartásában működő állami tulajdonban lévő épületről van szó) megújítása
  • a régi strand visszavásárlása és a helyén vizes látványtár kialakítása. Ezzel kapcsolatban Áldozó Tamás azt írja, hogy úgy gondolják, annak a területnek a vízről kell szólnia: ez a város a víznek köszönheti a születését, évszázadokon keresztül a víz védte meg, legújabban pedig a (termál)víztől kapott újabb lehetőségeket. Ezen a területen a Tízes-malom környezetében a vízimalmok világát idézhetik meg, a Tapolca visszatért vízének köszönhetően bemutató jellegű vizes élőhelyet alakítanának ki, a gyerekeknek pedig olyan játszóteret, ahol a fő szervező erő szintén a víz lenne.
  • a Szent István úti támfalak megerősítése és átjárható kapcsolat kialakítása az útpálya alatt a Várkert és a volt strand – Erzsébet liget között)
  • a Tízes (Tüzes) malom és a Nagyhantai malmok rekonstrukciója

A felsorolt beruházások eredményeként unikállis és – főleg együttesükben - fenntartható látványosságok erősödnek meg vagy jönnek lére - írja a polgármester.

  • Az önkormányzat többségi és az állam kisebbségi tulajdonában lévő Várkertfürdő fejlesztése. A beruházás célja a kapacitások ésszerű bővítése, a látogatószám növelése, a fenntarthatóság erősítése, szálláskapacitás kialakítása a fürdőépületek között, a kiépült magas minőségű szolgáltatások megerősítése.
  • A marketingtevékenység erősítésével a rendelkezésre álló turisztikai attrakciókból összeállított komplex termékek értékesítésének folyamatos bővítése. A helyi turisztikai piac szereplői közötti együttműködések erősítése.

A beavatkozások eredménye a Várkertfürdővel együtt számított beruházásokkal a turizmusiparnak a városban jóval a nemzetgazdasági átlag (10 százalék) feletti jelenléte, az épített és a szellemi kulturális örökség megőrzése és bemutatása - áll Áldozó Tamás bejegyzésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk