Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2019. Szeptember 11. 11:11, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A régi strand visszavásárlása is szerepel Áldozó Tamás programjában

A régi strand visszavásárlása is szerepel Áldozó Tamás programjában

A fideszes polgármester-jelölt programjának hetedik pontját ismertette, amely a turizmus fejlesztését célozza.

Áldozó Tamás közösségi oldalán azt írja, hogy az országban mindössze két olyan település van Pápán kívül (Sárvár és Gyula),ami egyaránt rendelkezik a hazai turizmus két legfontosabb rendező elemével: várral/kastéllyal és termálfürdővel.A polgármester szerint ez a két másik város évtizedes előnnyel jár előttünk, de a továbblépés irányát egyértelműen jelzi az a pálya, amit befutottak.

A programban szerepel

  • az Esterházy-kastélyegyüttes (állami tulajdon, a város fenntartásában működik) rekonstrukciójának befejezése (az egykori Platán – Váristálló és az őrházak felújítása, az elbontott pavilonok visszaépítése)
  • a Zsinagóga rekonstrukciója
  • a Kékfestő Múzeum (a város fenntartásában működő állami tulajdonban lévő épületről van szó) megújítása
  • a régi strand visszavásárlása és a helyén vizes látványtár kialakítása. Ezzel kapcsolatban Áldozó Tamás azt írja, hogy úgy gondolják, annak a területnek a vízről kell szólnia: ez a város a víznek köszönheti a születését, évszázadokon keresztül a víz védte meg, legújabban pedig a (termál)víztől kapott újabb lehetőségeket. Ezen a területen a Tízes-malom környezetében a vízimalmok világát idézhetik meg, a Tapolca visszatért vízének köszönhetően bemutató jellegű vizes élőhelyet alakítanának ki, a gyerekeknek pedig olyan játszóteret, ahol a fő szervező erő szintén a víz lenne.
  • a Szent István úti támfalak megerősítése és átjárható kapcsolat kialakítása az útpálya alatt a Várkert és a volt strand – Erzsébet liget között)
  • a Tízes (Tüzes) malom és a Nagyhantai malmok rekonstrukciója

A felsorolt beruházások eredményeként unikállis és – főleg együttesükben - fenntartható látványosságok erősödnek meg vagy jönnek lére - írja a polgármester.

  • Az önkormányzat többségi és az állam kisebbségi tulajdonában lévő Várkertfürdő fejlesztése. A beruházás célja a kapacitások ésszerű bővítése, a látogatószám növelése, a fenntarthatóság erősítése, szálláskapacitás kialakítása a fürdőépületek között, a kiépült magas minőségű szolgáltatások megerősítése.
  • A marketingtevékenység erősítésével a rendelkezésre álló turisztikai attrakciókból összeállított komplex termékek értékesítésének folyamatos bővítése. A helyi turisztikai piac szereplői közötti együttműködések erősítése.

A beavatkozások eredménye a Várkertfürdővel együtt számított beruházásokkal a turizmusiparnak a városban jóval a nemzetgazdasági átlag (10 százalék) feletti jelenléte, az épített és a szellemi kulturális örökség megőrzése és bemutatása - áll Áldozó Tamás bejegyzésében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 15. 14:11, péntek | Helyi

Pályaorientációs nap Pápán

A rendőri hivatás népszerűsítése volt a cél.

2019. November 14. 15:27, csütörtök | Helyi

Birtokba vették a gyerekek a Szivárvány ovi új KRESZ pályáját

Az óvoda udvarán frissen aszfaltozott területein alakítottak ki egy mini közlekedési pályát, a gyermekek legnagyobb örömére.

2019. November 14. 10:03, csütörtök | Helyi

A tűzoltók gyakorlat miatt lezárták a Török Bálint utcát

A Katasztrófavédelem négy járművel vonult ki a helyszínre, ahol a Honvédséggel közösen végeztek gyakorlatot.

2019. November 14. 09:09, csütörtök | Helyi

Négy évre visszatekintve, egy évre előretekintve

Amikor az Elsősorban pápai Városbarát Egylet nevű civil társaság életre hívódott, egyfajta katalizátor-szervezetként határozta meg önmagát.