Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2021. Március 30. 14:11, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újabb uniós projektet támogat a kormányzat

Újabb uniós projektet támogat a kormányzat

Ez a harmadik olyan TOP-os beruházás, amit ráemeléssel támogat a központi kormányzat, így jóval alacsonyabb önerőt kell hozzájuk biztosítania a pápai önkormányzatnak.

Mint ismeretes, a Téglagyári út mentén megvalósult úgynevezett barnamezős beruházás majd' 3,3 milliárdos költségeihez csaknem 1,4 milliárddal, az Ipari Park infrastruktúrájának 1,2 milliárdos fejlesztéséhez több mint 400 millióval járult hozzá a magyar kormány. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester a mai napon bejelentette a harmadik kormányzati ráemelést. Öt pápai közintézmény energetikai korszerüsítése 669 millió forintból valósult meg, amelyhez 299 milliót biztosított az Európai Unió. A fennmaradó összeget a pápai önkormányzatnak saját forrásból kellett volna biztosítania, ám a kormány a mai bejelentés értelmében 243 millió forintos ráemelést hajt végre. Mivel az önkormányzat az eredeti projektben nem szereplő feladatot is elvégeztetett (a Sportcsarnok födémcseréjét), ezért erre a mintegy 100 millió forintra nem nyújthatott be igényt a kormányhoz, de így is jelentős könnyebbséget jelent az önkormányzat számára a kormány döntése.

Az energetikai projektre 2016-ban nyújtott be pályázatot a pápai városvezetés, az azóta eltelt időszakban jelentős áremelkedések történtek az építőiparban, ennek köszönhető az a drágulás, ami a támogatott összeg és a megvalósult beruházás költségei között realizálódtak.

A szóban forgó beruházásból az ESZI Tavali és Vörösmarty úti idős otthonai, a Nátus Konyha, a Jókai Mór Városi Könyvtár és a Városi Sportcsarnok épületei újulhattak meg, jelentős mértékben redukálva azok fenntartási költségeit.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 17:27, kedd | Helyi

Új Mercedes és Volvo buszokat kap a megye, Pápára is jut belőlük

Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz.

2023. Március 28. 15:54, kedd | Helyi

Légpuskával fejbelőtt egy macskát az egyik Pápa-környéki településen

Állatkínzás miatt nyomoznak a pápai rendőrök, akik gyanúsítottként hallgattak ki egy 74 éves Pápa-környéki férfit.

2023. Március 28. 14:40, kedd | Helyi

Visszakapta a pápai kislány az ellopott kerékpárját

Egy 18 éves fiatal lopta el a bringát.

2023. Március 28. 14:15, kedd | Helyi

Vihar: Pápán autóra dőlt egy fa

Az erős szél miatt az átlagosnál több beavatkozása volt tegnap a Veszprém vármegyei tűzoltóknak, a pápaiak vonultak a legtöbbször, összesen 9 alkalommal.