Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2021. Március 03. 14:44, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A sportolók már birtokba vették az új sportközpontot Pápán

A sportolók már birtokba vették az új sportközpontot Pápán

A minden igényt kielégítő létesítmény egy felhagyott ipari területen, romos épületek helyén épülhetett fel, mintegy 3 milliárd forintból.

A téglagyári úti sportközpont ünnepélyes átadására sajnálatos módon a járványhelyzet miatt egyelőre nem kerülhet sor, a sportolók azonban már használatba vehetik a létesítményt. Az épület használatbavételi engedélyére még egy kicsit várni kell, de a kültéri pályákat már birtokba vehették az atléták - tudtuk meg dr. Áldozó Tamás polgármestertől.

Ilyen volt:

Ilyen lett:

A Téglagyári út barnamezős területeinek rehabilitációjára TOP-pályázaton nyert el a város 1,758 milliárd forintot, amelyet nyáron a kormány a műszaki tartalom bővülése, valamint az építőipari költségek növelése miatt további 1,4 milliárd forinttal egészített ki. A barnamezős beruházás lényege, hogy egy felhagyott ipari terület megújítása valósul meg.

360 fős lelátót helyeztek el az épületre, amelyről kiváló rálátás nyílik a nyolcsávos rekortán borítású futópályára és az elsősorban a dobóatléták számára készült füves sportpályára.

Az épületben egy hiánypótló futófolyosó is helyet kapott, de a nagy múltra visszatekintő tekesport is végre minden igényt kielégítő otthonra találhat a sportkomplexumban.

A jelenlegi korlátozások miatt egyelőre csak az igazolt sportolók használhatják a létesítményt, de a későbbiekben bárki beléphet majd a sportkomplexumba, klubtagsággal, vagy alkalmi belépésre jogosító jeggyel. A részletek kidolgozása még folyamatban van - mondta el a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 09:55, hétfő | Helyi

4 óra alatt 9 ittas sofőr Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság tegnap délelőtti közlekedési akciója során 4 óra alatt 9 ittas járművezetőt szűrtek ki az egyenruhások a forgalomból.

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete