Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Január 06. 11:36, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült a milliárdos beruházás az Ipari Parkban

Elkészült a milliárdos beruházás az Ipari Parkban

A Juhar utca teljes körű megújítása és a Kopja utca meghosszabbítása, egészen az elkerülő útig, összesen több mint 1,1 milliárd forintba került.

Jó hír, hogy annak ellenére, hogy lényegesen többe került a beruházás, mint azt körülbelül 4-5 évvel ezelőtt, a pályázat benyújtásakor kalkulálták, a pápai önkormányzatnak nem kellett mélyen a zsebébe nyúlnia. - Annak idején nem lehetett látni az építőipari robbanást, a jelentős áremelkedéseket, így az akkor kalkulált összegeknél - nemcsak Pápán - a kivitelezés végül sokkal többe került. Ehhez nyújt segítséget a magyar állam az úgynevezett ráemeléssel, átvállalva a felmerült többletköltségeket - mondta el Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a helyszínen.

A pápai önkormányzat eredetileg 800 millió forintot nyert el a beruházásra, amely végül mintegy másfélszer annyiba került, ezt a 400 milliót a kormányzat kiegészíti. Nem ez az egyetlen ilyen projekt, a Téglagyári út mentén zajló jelentős építkezések is jóval többe kerülnek, mint amennyiről szól a támogatási összeg. Eredetileg mintegy 1,8 milliárd forintosra saccolták a teljes kivitelezést, melyet 1,4 milliárddal egészít ki a kormányzat. Vannak további projektek is, amelyek többlet forrást igényelnek, ezek esetében is a kormányzathoz fordul az önkormányzat.

Ilyen volt:

Ilyen lett:

Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott a kormány támogatásért. Mint mondta, az önkormányzat összesen 2,6 milliárd forintos hitelkeretet nyitott meg korábban abból a célból, hogy az uniós projektek többlet költségeit finanszírozni tudja. - Amikor ilyen ráemelésből forráshoz jutunk, akkor azt érjük el, hogy ennek a hitelkeretnek az arányos részét nem kell igénybe vennünk, ami pedig azt jelenti, hogy a következő évek költségvetéseit nem fogja megterhelni akkora mértékű törlesztőrészlet - emelte ki a városvezető.

A Pápai Ipari Park infrastruktúrális fejlesztésének kivitelezése tavaly áprilisban kezdődött meg. A Juhar utcában megújult az útburkolat és az út menti parkolók, új közvilágítás, járda, csapadékvíz elvezető rendszer és kerékpárút épült, valamint egy körforgalom is létesült. Szintén a projekthez tartozik a Kopja utca meghosszabbítása és csatlakoztatása az elerülő útra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.