Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2020. Augusztus 19. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

1,4 milliárd forinttal támogatja a kormány a Téglagyári úti nagyberuházást

1,4 milliárd forinttal támogatja a kormány a Téglagyári úti nagyberuházást

Az atlétikai központ megépítésére és a Schwenczel rét rehabilitációjára a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban már nyert el az önkormányzat 1,8 milliárdot, ám a kivitelezés több mint 3,3 milliárdba kerül.

Éppen ezért mindenképpen örvendetes, hogy a kormányzat támogatja a beruházást, hiszen így az önkormányzatnak nem hitelfelvételből kell finanszíroznia a projektet. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő jelentette be a hírt. Mint mondta, a város egyik legnagyobb területi rehabilitációjáról van szó, amely egy átgondolt, nagy városrehabilitáció része. Utalt arra, hogy a 83-as út megújítását követően fontos bevezető út funkciója lesz a Téglagyári útnak, többek között ezért is van nagy jelentősége ennek a beruházásnak.

Dr. Áldozó Tamás polgármester is üdvözölte a kormány döntését. Mint mondta, több olyan TOP-os projekt is van Pápán, amelyhez többlet forrásra van szükség, a pápai önkormányzat pedig ezen beruházások kapcsán többletigényt nyújt be a kormányzathoz. A polgármester bízik abban, hogy nem a Téglagyári úti beruházás lesz az egyetlen, amelyet támogatni fog a kormányzat.

A szóban forgó segítség forrásokat szabadít fel, amelyek további beruházásoknál nyújthatnak fedezetet. – Nagyon vártuk ezt a hírt. Abban az évben, amikor a koronavírus járvány miatt nagy mértékben eshetnek vissza a bevételeink, ez kétszeresen is örvendetes – fogalmazott a polgármester.

A városvezetőtől megtudtuk, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő személyesen tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel a kérdésben, ő maga pedig levélben kérte a kormányfőt a támogatás aláírására, amelyben a számadatok ismertetése mellett azt foglalta össze, miért fontos Pápának, hogy legyen például egy tekecsarnoka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 15:14, szerda | Helyi

Az ország első királyi főügyészére emlékeztek Pápán

2024. Június 12. 14:31, szerda | Helyi

A 31 szavazókörből mindössze háromban győzött Áldozó Tamás

Tapolcafőn, Kéttornyúlakon, illetve a Szent István úti szavazókörben diadalmaskodott csupán a polgármester.

2024. Június 12. 09:41, szerda | Helyi

Pénteken ismét felpezsdül a belváros!

Minden adott ahhoz, hogy újra megteljen a Kossuth utca.

2024. Június 11. 07:55, kedd | Helyi

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

Jól sikerült a Fidesz mozgósítása, bár az 50%-os szintet nem hozta a párt, 6100 szavazattal torony magasan győzött Pápán, az önkormányzati választást mégis simán elveszítette.