Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2020. Augusztus 19. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

1,4 milliárd forinttal támogatja a kormány a Téglagyári úti nagyberuházást

1,4 milliárd forinttal támogatja a kormány a Téglagyári úti nagyberuházást

Az atlétikai központ megépítésére és a Schwenczel rét rehabilitációjára a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban már nyert el az önkormányzat 1,8 milliárdot, ám a kivitelezés több mint 3,3 milliárdba kerül.

Éppen ezért mindenképpen örvendetes, hogy a kormányzat támogatja a beruházást, hiszen így az önkormányzatnak nem hitelfelvételből kell finanszíroznia a projektet. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő jelentette be a hírt. Mint mondta, a város egyik legnagyobb területi rehabilitációjáról van szó, amely egy átgondolt, nagy városrehabilitáció része. Utalt arra, hogy a 83-as út megújítását követően fontos bevezető út funkciója lesz a Téglagyári útnak, többek között ezért is van nagy jelentősége ennek a beruházásnak.

Dr. Áldozó Tamás polgármester is üdvözölte a kormány döntését. Mint mondta, több olyan TOP-os projekt is van Pápán, amelyhez többlet forrásra van szükség, a pápai önkormányzat pedig ezen beruházások kapcsán többletigényt nyújt be a kormányzathoz. A polgármester bízik abban, hogy nem a Téglagyári úti beruházás lesz az egyetlen, amelyet támogatni fog a kormányzat.

A szóban forgó segítség forrásokat szabadít fel, amelyek további beruházásoknál nyújthatnak fedezetet. – Nagyon vártuk ezt a hírt. Abban az évben, amikor a koronavírus járvány miatt nagy mértékben eshetnek vissza a bevételeink, ez kétszeresen is örvendetes – fogalmazott a polgármester.

A városvezetőtől megtudtuk, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő személyesen tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel a kérdésben, ő maga pedig levélben kérte a kormányfőt a támogatás aláírására, amelyben a számadatok ismertetése mellett azt foglalta össze, miért fontos Pápának, hogy legyen például egy tekecsarnoka.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 10:55, kedd | Helyi

Teherautók akkumulátorait lopták el egy vaszari udvarból

2023. Február 06. 12:57, hétfő | Helyi

Kábítószert találtak a rendőrök a fiataloknál Pápa belvárosában

A járőrök 2023. február 5-én este Pápa belvárosában állítottak meg egy személygépkocsit ellenőrzés céljából.

2023. Február 06. 12:00, hétfő | Helyi

Számos baleset történt az elmúlt héten a megye útjain

2023. január 30-án 0 órától 2023. február 5-én 24 óráig összesen 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 5 súlyos, 4 pedig könnyű sérüléssel végződött.

2023. Február 05. 05:00, vasárnap | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el - Videóval

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben.