Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2020. Augusztus 19. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

1,4 milliárd forinttal támogatja a kormány a Téglagyári úti nagyberuházást

1,4 milliárd forinttal támogatja a kormány a Téglagyári úti nagyberuházást

Az atlétikai központ megépítésére és a Schwenczel rét rehabilitációjára a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban már nyert el az önkormányzat 1,8 milliárdot, ám a kivitelezés több mint 3,3 milliárdba kerül.

Éppen ezért mindenképpen örvendetes, hogy a kormányzat támogatja a beruházást, hiszen így az önkormányzatnak nem hitelfelvételből kell finanszíroznia a projektet. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő jelentette be a hírt. Mint mondta, a város egyik legnagyobb területi rehabilitációjáról van szó, amely egy átgondolt, nagy városrehabilitáció része. Utalt arra, hogy a 83-as út megújítását követően fontos bevezető út funkciója lesz a Téglagyári útnak, többek között ezért is van nagy jelentősége ennek a beruházásnak.

Dr. Áldozó Tamás polgármester is üdvözölte a kormány döntését. Mint mondta, több olyan TOP-os projekt is van Pápán, amelyhez többlet forrásra van szükség, a pápai önkormányzat pedig ezen beruházások kapcsán többletigényt nyújt be a kormányzathoz. A polgármester bízik abban, hogy nem a Téglagyári úti beruházás lesz az egyetlen, amelyet támogatni fog a kormányzat.

A szóban forgó segítség forrásokat szabadít fel, amelyek további beruházásoknál nyújthatnak fedezetet. – Nagyon vártuk ezt a hírt. Abban az évben, amikor a koronavírus járvány miatt nagy mértékben eshetnek vissza a bevételeink, ez kétszeresen is örvendetes – fogalmazott a polgármester.

A városvezetőtől megtudtuk, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő személyesen tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel a kérdésben, ő maga pedig levélben kérte a kormányfőt a támogatás aláírására, amelyben a számadatok ismertetése mellett azt foglalta össze, miért fontos Pápának, hogy legyen például egy tekecsarnoka.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.

2023. Június 01. 14:58, csütörtök | Helyi

Változik a Perutz osztályozó mérkőzésének időpontja!

Fél órával korábban csap össze egymással a pápai és a gyöngyösi együttes, az NB III-as tagságért.

2023. Június 01. 13:00, csütörtök | Helyi

Nagy hanghatással járó gyakorlat lesz a pápai légibázison

Nagy hanghatással járó gyalogos harcászati kiképzést tartanak a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtéren 2023. június 06-10. között a nappali és esti órákban.