Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 19. 09:32, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Újabb nyertes pályázat: Felújítják az orvosi rendelőt a Huszáron

Újabb nyertes pályázat: Felújítják az orvosi rendelőt a Huszáron

Újabb TOP-os pályázatot nyújtott be sikeresen a pápai önkormányzat, melynek keretében teljes egészében megújul a Huszár lakótelep orvosi rendelőjének épülete és annak környéke.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 4,25 milliárd forint összértékben nyert el pályázatokat a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program első körében. A hét nyertes pályázat mellett a továbbiakról hozott döntés ezidáig nem volt ismert. Áldozó Tamás polgármester ma délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentette, a nyolcadik sikeres pályázat keretében a Huszár lakótelepen lévő orvosi rendelő kívül-belül felújításra kerül, bővítik az épület alapterületét az előtér beépítésével, valamint energetikai korszerűsítést is végeznek. - A rendelőben jelenleg hat praxis működik, két gyermekorvosi, egy felnőtt háziorvosi és három védőnői. Az ide bejelentkezett pápaiak száma meghaladja a négyezerkétszázat, így azt is mondhatjuk, hogy ez egy városi egészségügyi alközpont. A már kihirdetett nyolc nyertes pályázatból két olyan projekt van, amelynek a megkezdésére már idén ősszel lehetőség nyílhat, így a volt vérellátó épületének és a szóban forgó orvosi rendelő épületének a felújítására - mondta el Áldozó Tamás hozzátéve, a pályázat nem tartalmazza az épület környékének megújítását, de az önkormányzat saját forrásból elvégzi a környék rendezését is.

A városvezető köszönetet mondott a pályázat elkészítésében részt vevő önkormányzati dolgozóknak, kiemelten Benecz Rita osztályvezetőnek.

A felújítás egy hosszú távú, tudatos folyamatba illeszkedik, melynek célja, hogy az egészségügyi alapellátás Pápán korszerű körülmények között tudjon működni. Ennek a tíz évre visszanyúló előzményeihez tartozik az Ötödik utcai rendelő, az Anna téri orvosi ügyelet, valamint a védőnői szolgálat rendelőjének, a Vajda lakótelepi gyermekorvosi rendelő, vagy a tapolcafői rendelő épületének felújítása, a borsosgyőri új rendelő megépítése. Jelenleg is zajlik a kiliáni rendelő felújítása és tervben van a Béke téri rendelő felújított környezetbe való átköltöztetése is, így valamennyi háziorvosi rendelő jó körülmények között tudna működni a városban a közeljövőben.

A további, már benyújtott pályázatokról csütörtökön hoz döntést a Veszprém Megyei Közgyűlés. A polgármester bizakodó a még döntésre váró három pályázatot illetően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.