Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Május 04. 20:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Felújítják a kiliáni orvosi rendelőt

Felújítják a kiliáni orvosi rendelőt

Hétfőn veszi kezdetét a 40 milliós felújítás, melynek keretében kicserélik a nyílászárókat és a kazánt, szigetelik az épületet, mely esztétikailag is megújul. Két hónap múlva egészen más környezet fogadja majd a betegeket.

- Több praxis is működik egy helyen itt a volt Kiliánon, ezért ez a rendelő egy városrészi alapellátási alközpontnak is tekinthető, hiszen felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi és védőnői szolgálat is működik itt. A felújítás egy hosszú távú, tudatos folyamatba illeszkedik, melynek célja, hogy az egészségügyi alapellátás Pápán korszerű körülmények között tudjon működni. Ennek a tíz évre visszanyúló előzményeihez tartozik az Ötödik utcai rendelő, a Vajda lakótelepi gyermekorvosi rendelő, ennek keretében újult meg a tapolcafői rendelő, vagy épült meg az új rendelő Borsosgyőrött - mondta el Áldozó Tamás. A polgármester a jövőre vonatkozó tervekkel kapcsolatban elárulta, a Területi Operatív Program keretében a Huszár lakótelepi rendelők épülete is megújulhat, de tervben van a Béke téri rendelő felújított környezetbe való átköltöztetése is.Ezzel valamennyi háziorvosi rendelő jó körülmények között tudna működni a városban - mondta a városvezető.

A mostani projekt során elvégzendő tevékenységek három területre oszthatók: energetikai, gépészeti és esztétikai felújítás lesz az épületben - tudtuk meg Unger Tamás alpolgármestertől. A városrész önkormányzati képviselője elmondta, felújítják az épület tetőszigetelését, szűkítik és kicserélik a nyílászárókat és hőszigetelik a falakat, valamint új kazánt szerelnek fel, de megújítják az elektromos hálózatot is. Az esztétikai korszerűsítés keretében a vizesblokkokban kicserélik a berendezéseket és a burkolatokat, álmennyezetet szerelnek fel az előtérben, kijavítják a belső vakolatokat és elvégzik a szükséges festési, mázolási feladatokat - mondta el Unger Tamás hozzátéve, a volt Kilián lakótelep orvosi rendelőjének felújítása egy következő eleme a városrészben megvalósuló projekteknek. Ezek közé tartozik a játszóterek korszerűsítése, a zöldfelületetek rendezése és karbantartása, ami az elmúlt évek eredménye.

A felújtási munkálatok május 8-án kezdődnek és két hónapon át tartanak majd. A környékbeli lakosságot tájékoztatják az épületben kihelyezett hirdetőplakátokon, hogy a betegeket a felújítás idején melyik orvosi rendelőkben fogadják orvosaik.

A Vízmű utcai rendelők épülete 40 millió forintból újul meg, melyhez 30 millió forinttal járul hozzá a Belügyminisztérium, 10 millió forinttal pedig a pápai önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.