Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Június 11. 18:57, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Túl nagy falat volt a Gyöngyös, idegenben is kikapott a Perutz

Túl nagy falat volt a Gyöngyös, idegenben is kikapott a Perutz

Búcsút mondhat NB III-as vágyainak a Pápa, amely kettős vereséget szenvedett a Heves vármegyei bajnok Gyöngyösi AK csapatától.

Nem volt könnyű helyzetben a mérkőzés előtt a Perutz, hiszen az osztályozó első találkozóján hátrányba került, továbbá eltiltás miatt két alapemberét is nélkülöznie kellett Kun-Szabó Attilának a visszavágón. Gyöngyösi rohamokkal kezdődött a mérkőzés, ám Varga kapus remek napot fogott ki ezúttal is. Az első félidő derekán aztán a Pápa veszélyeztetett, egy szabadrúgás a bal kapufán csattant.

Túl sok elképzelés nem volt a pápaiak játékában, egyértelműen a hazaiak diktálták az iramot, Vargának többször is hárítania kellett, a 38. percben egy eladott labdát követően azonban már ő is tehetetlen volt, Oravecz Botond szerezte meg a hazai vezetést.

A második játékrész egy újabb pápai kapufával indult, ám a játék képe sokat mégsem változott, a gyöngyösiek előtt több gólszerzési lehetőség is adódott, gyakran a labda megtartása is gondot okozott a pápaiaknak. A 61. percben aztán el is dőlt a találkozó és a párharc sorsa is, Szilágyi gólját követően, majd Márkus révén a 78. percben még nagyobbra nőtt a gyöngyösi előny.

A Gyöngyösi AK megérdemelten győzött és a két mérkőzés alapján elmondható, hogy a jobb csapat jutott az NB III-ba.

A Perutz sorsa továbbra sem dőlt el, nem lehet tudni egyelőre, hogy milyen formában, és milyen osztályban fogja folytatni az anyagi gondokkal küzdő klub. Ilyen körülmények között igazán megsüvegelendő a fiatalok által nyújtott teljesítmény, csak bízhatunk abban, hogy a döntéshozók megtalálják a megoldást a társaság egyben tartására, és lehetőséget biztosítanak a csapat zavartalan feljődésére.

Kun-Szabó Attila: Több mint ezer hazai néző előtt jól kezdtünk, helyzeteink voltak, kapufát lőttünk, aztán egy egyéni hiba után az ellenfél megszerezte a vezetést. Az egyéni párharcokat ők nyerték, sajnos a hibáinkat az ellenfél góllal büntette. Úgy gondolom, elégedettek lehetünk a szezonnal, kevesen gondolták, hogy egy teljesen újjászerveződött, fiatal csapat a második helyen végez a bajnokságban és partiban lesz az NB III-ért. Gratulálok a srácoknak, jövőre ismét megpróbáljuk (Nyilatkozat: Pápai Médiacentrum).

Fotó: Olvasónk - Árvai Krisztián

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.