Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 02. 15:45, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Teljesen új alapokra helyeznék a Pápai Perutz FC-t

Teljesen új alapokra helyeznék a Pápai Perutz FC-t

Nem túl régi, de annál viszontagságosabb a Pápai Perutz FC története, amelynek a közelmúltban új vezetése lett. Kovács Ferenc és Felber Zoltán teljesen új alapokra helyeznék a pápai felnőtt labdarúgást.

Nagyon nehéz helyzetbe kerültek a pápai csapatsportok az elmúlt években, sorra szűntek meg, vagy sorolódtak vissza a helyi klubok, így történt ez a labdarúgó csapattal is. De nem volt elég az NB III-tól való visszalépés, még a megyei bajnokságra sem volt elegendő pénz a Perutznál, sokszor alapvető költségek kifizetésére sem volt mód. A pápai fiatalok a viszontagságos körülmények között is kimagaslóan teljesítettek, a második helyet szerezték meg a bajnokságban, és osztályozót játszhattak a feljutásért. Teljes erőbedobással küzdöttek a jobb erőkből álló Gyöngyös ellen úgy, hogy tudták, valójában akkor sem juthatnak fel a harmadosztályba, ha sikerrel veszik a párharcot.

Az anyagi gondok miatt a megszűnés réme fenyegette a Pápai Perutz FC-t, a kiútat az új vezetés jelentheti, amely mindent megtesz azért, hogy egyenesbe hozza a klub szekerét, hogy aztán szépen lassan lépegethessen is előre a pápai labdarúgás.

Kovács Ferenc, a klub egy hónapja kinevezett elnöke kérdésünkre nem kívánt sokat beszélni arról, hogy milyen helyzetben volt a klub, amikor átvették az irányítását, annyit azonban elárult, hogy rendkívül nehéz anyagi helyzet és kusza viszonyok uralkodtak. Elsőként a felhalmozott adósság rendezését tűzték ki célul, nagyon sok lehetséges támogatóval egyeztettek, szeretnék, ha a pápai vállalkozók és sportszeretők újra a klub és a csapat mögé állnának. Hozzátette, vannak pozitív és negatív tapasztalataik, sajnos az utóbbi évtizedekben nagyon elhanyagolták a klub menedzselését, most mindent elölről kell kezdeni, de vannak sikerek és minden esély megvan arra, hogy sikerül kiegyenesedni, ebben az esetben az önkormányzat is támogatásáról biztosította a klubot.

Számos ötletük van, hogy mivel tudnák bevonni a szurkolókat, vagy a kisebb vállalkozókat a klub támogatásába. A belépés továbbra is ingyenes lesz a mérkőzésekre, ugyanakkor biztosítani fogják a lehetőséget, hogy bárki örökbe fogadhasson egy-egy széket a stadionban, évi 10-15 ezer forintos összegtől. A székre egy kopásálló matricán elhelyezik annak örökbefogadójának a nevét, ezzel bárki tudja majd támogatni a Perutzot. Tervezik szurkolói pókók, sálak, egyéb tárgyak elkészítését is, hogy ezek megvásárlásával is lehessen támogatni a klubot, valamint a szurkolók is felölthessék magukra a klub színeit.

Felber Zoltán ügyvezetőtől megtudtuk, a költségek csökkentése is napirenden van, a csapat utazásához például nem vesznek igénybe autóbuszt, hanem jóval olcsóbb megoldásként a PELC, vagy a város kisbuszait kívánják használni az utazásokhoz.

A klubvezetés kiemelte, fiatal, lelkes, összetartó és hajtós csapat a Perutz, amelynek a játékát öröm nézni. Mindenkit arra buzdítanak, hogy személyesen tekintsék meg a pápai fiatalokat, hiszen egytől egyig helyi labdarúgóból áll a csapat, amely szívét-lelkét kiteszi a pályára. Mint elhangzott, több felnőtt játékos is távozott, de vannak visszatérők is, akik Ausztriából, vagy magyarországi akadémiákról jönnek vissza Pápára, és folyamatos a PELC játékosainak a beépítése is. Kovács Ferenc kiemelte, ez a távlati céljuk is, vagyis hogy pápai játékosok alkossák a Perutz csapatának gerincét.

A csapat vezetőedzője továbbra is Kun-Szabó Attila, aki elmondta, bár a keret szűk, de sok lehetőség van a fiatalokban. Már az idei évben is jó eredményt érhetnek el a bajnokságban, de a reális cél az, hogy két éven belül érjék el az NB III-as feljutást - mondta a vezetőedző, aki elégedett a csapat hozzáállásával. Kun-Szabó Attila hozzátette, harcos, közönségszórakoztató támadófocit szeretnének játszani.

Szombaton a Magyar Kupában lép pályára a Perutz, a mérkőzésre a belépés ingyenes.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.