Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. December 23. 20:59, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rég nem látott útfelújítások kezdődhetnek meg Pápán

Rég nem látott útfelújítások kezdődhetnek meg Pápán

Jókora "ajándékot" hozott a Jézuska Pápára. Karácsony Szent napja előtt jelentette be Áldozó Tamás polgármester, hogy a központi kormányzattól 650 millió forint támogatást kap a város utak és járdák felújítására.

A polgármester ma délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, a december 22-i Magyar Közlönyben jelentek meg azok a kormánydöntések, melyek egyes önkormányzatok számára, feladataik ellátására nyújtott támogatásokról rendelkeznek. A döntések között szerepel, hogy Pápa városa 650 millió forintot kap belterületi utak, járdák felújítására, közművek rekonstrukciójára. Ezt a pénzösszeget 2018. december 31-ig kell elkölteni a megjelölt célokra. - Először is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik ennek a döntésnek az előkészítésében részt vettek. Köszönjük Magyarország kormányának, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek és dr. Kontrát Károly államtitkárnak is - fogalmazott dr. Áldozó Tamás.

Pápa polgármestere elmondta, az idei évben készült egy tanulmány a belterületi utak állapotáról, melyet a közeljövőben nyilvánosságra fognak hozni. - Ez a 650 milliós támogatás lehetővé teszi, hogy a pápai úthálózat egyes elemeit felújítsuk - mondta el a polgármester hozzátéve, szakmai vita után fognak dönteni arról, hogy mely utakat fogja ez érinteni, de véleménye szerint mindenképpen a legforgalmasabbakkal kell kezdeni.


A Jókai utcára is ráférne egy teljes körű felújítás, korábban csak kátyúzásra futotta

Unger Tamás alpolgármester korábban azt mondta, a pápai belterületi utak legszükségesebb felújításához körülbelül egy milliárd forintra lenne szükség. Ezzel kapcsolatban Áldozó Tamás úgy fogalmazott, abban bíznak, hogy további forrásokat tudnak biztosítani egy jó program mellé, pályázati úton, helyi adóbevételekből, vagy hitelből. A szóban forgó 650 millió forinton kívül európai uniós pályázatot nyújtottak be a Szent István úti körforgalom megépítésére és a Juhar utca felújítására. További teljes körű útfelújításokra nyílhat lehetőség az önkormányzati tulajdonú Pápai Vízmű közműcseréit követően.

A helyi vállalkozók kitettek magukért

A város költségvetésével kapcsolatban a városvezető megjegyezte, a központi kormányzattól 32 millió forintos működési támogatást kap a pápai önkormányzat. A helyi iparűzési adó befizetések az előirányzathoz képest többletet mutatnak 2016-ban. - Elmondhatjuk, hogy annyi iparűzési adót fizettek be a pápai vállalkozások, amennyit még eddig egyetlen évben sem, úgy, hogy ebben az évben a korábban egyik legnagyobb adózónak számító Pápai Hús nem fizetett IPA-t. Vagyis a helyiek is kitettek magukért - fogalmazott Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.