Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Május 23. 15:23, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Már aszfaltozzák a Határ utcát

Már aszfaltozzák a Határ utcát

Végre pont kerülhet a Szövetkezet-Mézeskalács utcai történet végére. Nem mindenkinek tetszett ugyanis, hogy a vízvezeték csere miatt felbontott útburkolatot murvával helyettesítették és egész télre úgy hagyták.

Szeptemberben számoltunk be arról, hogy a Mézeskalács, a Szövetkezet és a Határ utcák lakói aláírásgyűjtésbe kezdtek a por és a nagyobbnál-nagyobb gödrök miatt annak érdekében, hogy ideiglenesen, nyomvonalasan állítsák helyre a szilárd burkolatot. Akkor a kivitelező és az önkormányzati is a lakók türelmét kérte, mondván, hosszútávon jól fognak járni, hiszen a tél és az esőzés megfelelően tömöríteni fogja a talajt, így nem fog megsüllyedni az aszfalt, ráadásul teljes szélességében új úton közlekedhetnek 2016 májusától.

Hétfőn délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a helyszínen, melyen Dr. Lukács Endre, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta, közel másfél kilométer gerincvezetéket és több mint száz bekötést cseréltek ki a beruházás során. - Háromnegyed évvel ezelőtt kértük a lakók türelmét, mostanra elérkeztünk arra pontra, amikor a kellemetlenségek nyomait is eltüntethetjük és olyan új út készül el, amely elnyeri a lakók tetszését.

A kivitelezést végző cég vezérigazgatója szerint tartós burkulatot tudnak létrehozni, köszönhetően annak, hogy az időjárás megfelelően tömörítette az altalajt. Az ezer méteres burkolathelyreállítás haterezer négyzetméter aszfaltozást jelent. Vörös László elmondta, amennyiben az időjárás is engedi, még a héten végeznek a munkával, mely természetesen a járda felbontott részeinek helyreállítását is jelenti, az említett utcákban.

Bocskay László, a körzet önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy a korábban ígért határidőre elkészül az új út. - Az elmúlt időszakban mi is és a kivitelező is kapott hideget is meleget is. Az első pillanattól kezdve azt szorgalmaztuk, hogy az út helyreállítása ne csak sávosan, hanem teljes szélességében valósuljon meg. Azt gondolom, hogy jóval több kritikát kaptunk volna, ha később adódnak problémák az úttal, így viszont remélem, hogy mindenki megelégedésére fog szolgálni az elvégzett munka - mondta el az önkormányzati képviselő.

Az önkormányzati beruházás során új aszfaltburkolattal látják el az Erkel-Zárda utca kereszteződését, a Mézeskalács, a Szövetkezet utcákat, illetve a Határ utca korábban is szilárd burkolattal rendelkező részét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék