Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2014. Április 01. 17:02, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Elkészült az ásványvíz palackozó üzem Tapolcafőn

Elkészült az ásványvíz palackozó üzem Tapolcafőn

A Pápa melletti település külterületén a Bótakő Gyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. európai uniós és hazai támogatással valósította meg a beruházást.

A társaság saját kútjából nyert víz az ország legjobb összetételű ásványvizei közé tartozik.

Mindezt a ma délutáni üzembejáráson ismertette Zsegraics Gyula, a Bótakő Kft. ügyvezetője a helyi sajtó képviselőivel.Az üzemcsarnok létesítésére és a gépek beszerzésére két Európai Uniós támogatást is igénybe vett a Bótakő és az F+ZS Bau Kft., összesen mintegy 55 millió forint értékben. Ez az összeg a teljes beruházás mintegy 30%-át fedezte.

A projekt megvalósítása 2012 őszén kezdődött, a Bótakő Kft. saját telephelyén zöldmezős beruházásként 1000 négyzetméteres üzemcsarnokot épített gyártóterülettel, raktárral és szociális helyiségekkel. Az üzemcsarnokba az ásványvíz palackozásához szükséges komplett gyártósort telepítettek palackszállító pályarendszerrel, palacköblítővel, palacktöltő és záró berendezéssel, kupakfelhordóval, dátumozó-feliratozó, cimkéző géppel. A gyártósort zsugorfóliázó, rakományrögzítő gép egészíti ki, így az ásványvíz palackozás teljes munkafolyamata elvégezhető az új üzemcsarnokban.A közel 120 millió forintos fejlesztéshez 29,90 százalékos támogatást nyert el a vállalkozás az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül kiírt pályázaton.

A gyártósor telepítése és beüzemelése a múlt év végén megtörtént, a próbaüzem sikeresen lezajlott, az üzemszerű működés megkezdődhet a tapolcafői telepen, mely évi 50 millió liter ásványvíz palackozására alkalmas.

A projekt új munkahelyek létesítését is eredményezte, a próbaüzemig nyolc fővel bővült a társaság dolgozói létszáma és további nyolc főnek ad munkalehetőséget a Kft. az üzemszerű működés beindulásától - mondta el Zsegraics Gyula.

Egy másik uniós támogatás segítségével az F+ZS Bau Kft. egy palackfújó gépet is beszerzett, mely6000 palack elkészítésére alkalmas óránként és az alkalmazott fújósablonoktól függően 0,5 – 2 literes űrmértékű műanyag palackok készítésére használható. Jelenleg 1,5 literes palackokat készítenek, ezekbe töltik a szénsavas, vagy szénsavmentes tapolcafői ásványvizet.A fejlesztéshez a Támogató 33,557 százalékos támogatást ítélt meg, mely 20 millió forintot jelent a közel 60 milliós összköltségvetésű projekt számára.

Zsegraics Gyula elmondta, termékükre számos érdeklődés van, több céggel állnak tárgyalásban. A pápai boltok polcain is hamarosan megjelenhet a tapolcafői ásványvíz "Cesarius" néven, de babavíz, vagy ice tea formájában más cég logója alatt is találkozhatunk majd vele.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 19:54, szerda | Helyi

Pápai fasorok állapotát mérték fel

A növények egészségi állapotfelmérése két utcában zajlott, a Szalmavári utca gesztenyefáit hétfőn vizsgálták meg, az Esterházy úton pedig tegnap dolgoztak.

2020. Február 19. 08:00, szerda | Helyi

Osztálytársától lopott több tízezer forintot

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy 17 éves bakonykoppányi lányt gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével.

2020. Február 18. 18:47, kedd | Helyi

30 éve szabadon - Kiállítás mutatja be a kommunista diktatúra és a rendszerváltás időszakát

Mit keres egy színesre festett Trabant a Fő téren - tették fel többen a kérdést a mai napon. Nos, egy különleges kiállítás díszleteként helyezték el a korábban mindennapos látványnak számító járművet.

2020. Február 18. 09:04, kedd | Helyi

Magyar-amerikai közös hadgyakorlat miatt kéri a lakosság megértését a Honvédség

Magyar-amerikai közös gyakorlatra készül a Magyar Honvédség