Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

Folytatódik a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete körüli adategyeztetési herce-hurca. Mint ismeretes, az elmúlt napokban a pápai nyugdíjas egyesület több tagja panaszkodott arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében lakcímadatok és személyi szám egyeztetése céljából telefonon megkeresték. Bár az egyesület vezetője azt mondta, hogy az egyesület adategyeztetés céljából személyi számra semmilyen tevékenysége végzéséhez, vagy dokumentuma kezeléséhez nem tart igényt, többen mégis azt állították, hogy maga az egyesület vezetője kereste őket.

Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kérdéseket intézett Baán Évához, aki azonban nyílt levelében azt írta, amennyiben a politikus törvénysértést észlelt, forduljon a bűnüldöző szervekhez és jelentse fel őt, ha pedig nem erról van szó, haladéktalanul kérjen bocsánatot!

Nem sokkal ezelőtt Grőber Attila videót tett közzé amelyben elmondja, a szóban forgó nyílt levél a rogáni propaganda, és a fideszes semmitmondás szellemében született, az egyesület vezetője pedig egyetlen kérdésére sem válaszolt.

- Több választópolgárral is beszéltem, akik egyértelműen megerősítették, hogy voltak ilyen hívások, és azt is, hogy miről szóltak, ezért úgy döntöttek, hogy az adatvédelmi hatósághoz fordulnak, és az ügy kivizsgálását kérik. Várom az adatvédelmi hatóság vizsgálatát - fogalmazott Grőber Attila.

A politikus egyúttal megjegyezte: aki bármilyen érdekvédelmi szervezetet képvisel, fogadja el, hogy ezek a szervezetek nem egyes politikai pártok meghosszabbított kezei, hanem azért jöttek létre, hogy egy közösség érdekeit védjék. Ezért nekik ebből a politikai kampányból ki kell maradniuk, ezzel őrizhetik meg szervezetük tisztaságát és függetlenségét. Ettől lesznek a szervezet tagjai valóban pártatlanok és függetlenek - mondta Grőber Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.