Városlista
2019. november 13, szerda - Szilvia

Hírek

2019. Október 22. 21:18, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A polgármester is átvette megbízólevelét

A polgármester is átvette megbízólevelét

Dr. Áldozó Tamás újraválasztott polgármester és Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő ma késő délután vették át megbízólevelüket dr. Édes Ágnestől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

A Helyi Választási Bizottság megállapította, a választás eredményes volt, a választás lebonyolítása során törvénysértés nem történt. A választás napján Pápán a 24 442 választópolgár közül 10 966 fő adta le szavazatát, a polgármester-választás összesített adatai alapján az érvényes szavazatok száma 10 715 volt. A polgármesterjelöltek közül Grőber Attila 4 896 darab, dr. Áldozó Tamás Róbert 5 226 darab, Marton Sándor 593 érvényes szavazatot kapott.A város polgármestere dr. Áldozó Tamás Róbert, a Fidesz-KDNP közös jelöltje lett. Pápa városában 10 egyéni választókörzet mellett 4 kompenzációs listás mandátummal 14 tagú képviselőtestület alakulhat. A polgármester-választás, az egyéni választókerületi képviselő-választás és a települési nemzetiségi önkormányzati képviselő-választás eredménye 2019. október 17-én 16 órakor vált jogerőssé.

A képviselők többsége hétfőn reggel vette kézhez megbízólevelét, voltak azonban, akik távollétük miatt ezt nem tudták megtenni. A mai napon Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő, valamint dr. Áldozó Tamás polgármester (ők az elmúlt napokban a várost képviselték határon túli testvértelepüléseken) vette át az okiratot, holnap pedig még három képviselőnek adja át megbízólevelét az elnök.

Szerdán délelőtt Grőber Attila önkormányzati képviselő, valamint a települési német nemzetiségi önkormányzati választáson mandátumot szerzett Pillerné Fódi Ilona Erzsébet és Drabant András is átvette megbízólevelét a városházán. A települési képviselő-testület szombaton tartja alakuló ülését a városháza üléstermében.

Fotó: Pápa-ma.hu, Facebook (Pápa Város Hivatalos Oldala)

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 14:29, szerda | Helyi

Újjáépül a járda a Második utcában

Az Aradi utcától a Nagyváradi utcáig mindkét oldalon, valamint a Nagyváradi utca és a Bakonyér híd között újul meg a járda.

2019. November 13. 11:15, szerda | Helyi

Négy önkormányzati épület energetikai korszerűsítése zajlik egyidőben

A Jókai Mór Városi Könyvtár, a Nátus Konyha ESZI Teveli és Vörösmarty úti épületeinél zajlik a munka, amelytől jelentős mértékű megtakarítást várnak.

2019. November 11. 15:11, hétfő | Helyi

Balesetet okozott, majd elhajtott a pápai férfi

Cserbenhagyás miatt indult büntetőeljárás egy 60 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. November 11. 13:12, hétfő | Helyi

Bűnmegelőzési előadás időseknek

A helyi önkormányzat által szervezett idősek napi rendezvényen tartott vagyonvédelmi előadást a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója Kemenesszentpéteren.