Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Szeptember 19. 14:07, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kezdődhet a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása

Kezdődhet a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása

A TOP-os projektek közül elsőként a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása kezdődhet meg. Többek között kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést, burkolatokat cserélnek és bővítik is az épületet.

Átadták a munkaterületet a nyílt közbeszerzési eljáráson győztes Bótakő Kft.-nek, mely a legalacsonyabb áron vállalta a felújítási munkálatokat, az öt induló cég közül. A beruházás kapcsán a projektmenedzseri feladatokat a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. végzi. Rádi Róbert, a cég ügyvezetője elmondta, a projekt során az épület külső falait és a födémet is szigetelik, kicserélik a nyílászárókat és új kazánt szerelnek fel. 20 négyzetmétert hozzáépítenek a rendelőhöz, itt mozgáskorlátozottak számára használható mellékhelyiség és babakocsi tároló kap majd helyet. Újraalakítják a váróhelyiségeket is, hogy a betegek minél komfortosabb kürölmények között várakozhassanak. A felújítás során a rendelőkben dolgozók munkakörülményei is javulnak, kis teakonyhákat alakítanak ki. Az épületetben teljes körű festést végeznek, kicserélik az elektromos vezetékeket és korszerűsítik a villámvédelmi rendszert. A munkálatok végeztével jelentős csökkenni fog az épület fenntartási költsége is - tudtuk meg Rádi Róberttől hozzátéve, a projekt keretében kettő mozgássérült parkolót alakítanak ki, de a rendelőépület teljes környezete meg fog újulni, önkormányzati forrásból.

- A Területi és Településfejlesztési Operatív Program pályázatai közül ez az első, mely a kivitelezés szakaszába ért - húzta alá Áldozó Tamás polgármester a kedd délelőtti munkaterület-átadón. A városvezető elmondta, a korábbi években több orvosi rendelő újulhatott meg, legutóbb a kiliáni, az újonnan épült borsosgyőri orvosi rendelőt pedig két évvel ezelőtt adták át, de van még dolguk ezen a területen. Dolgoznak a Béke téri rendelő kiváltásán, Kéttornyúlakon is modernizálni kellene a rendelőt, valamint Taponcafőn is, ahol jelenleg bérelt helyen praktizál a háziorvos.

A polgármesteről megtudtuk, a jövő héten csütörtökön 18 órakor, a Huszár Közösségi Házban tartandó lakossági fórumon a környék lakosságával szeretnék megismertetni a rendelőépület környékének megújítási terveit és kikérni az ő véleményüket is a kérdésben. Az eseményen elhangzott, öt cég nevezett a projekt kivitelezőjének, a győztes cég mintegy 9 millió forinttal nyújtott be kedvezőbb ajánlatot, mint a második helyezett, mellyel már csak azért sem köthetett volna szerződést az önkormányzat, mivel a 60 milliós értékhatárt így átlépték volna.

Bocskay László, a térség önkormányzati képviselője üdvözölte a beruházás megkezdését. Mint mondta, az épület eredetileg üzleteknek készült a 60-as években, csak később alakították át orvosi rendelőnek, mára azonban mind küllemében, mind beltartalmábal elavulttá vált. Bocskay László hasonlóan fontosnak tartja, hogy az épület környezetét is rendezik, burkolt parolót építenek, elbontják a felesleges építményeket és zöld területeket alakítanak ki.

A Huszár lakótelepi orvosi rendelőben felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat is működik. Az épület felújítására 60 millió forintot nyert el a pápai önkormányzat az Európai Uniótól. A munkálatok száz napig tartanak, legkésőbb december 31-én végez a kivitelező. Az épületben praktizáló orvosok és védőnők az alábbi helyeken és rendelési időkben várkák a betegeket:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.