Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Október 09. 21:11, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Mostantól új orvosi rendelőben gyógyulhatnak a borsosgyőriek

Mostantól új orvosi rendelőben gyógyulhatnak a borsosgyőriek

Ma délután került sor annak az orvosi rendelőnek az átadására, mely az Eszterházy Ferenc Terv Borsosgyőri Részprogramja keretében valósult meg, közel 50 millió forintos önkormányzati forrásból.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a lakossági konzultációkon azt a célt fogalmazták meg, hogy Borsosgyőr semmiképpen ne járhasson rosszabbul Pápa város részeként annál, mintha önálló település lenne. – Egy önálló településnek egészen biztosan van orvosi rendelője. Mára eljutottunk a vadonatúj, minden igényt kielégítő orvosi rendelő átadásához – fogalmazott a városvezető.

Kovács Zoltán parlamenti államtitkár szintén örömét fejezte ki a rendelő átadása kapcsán. Mint mondta, a pápai önkormányzat már a kilencvenes évek elején úgy döntött, hogy a belekezd a pápai orvosi rendelők felújításába, hogy az oda gyógyulni érkezők minél komfortosabb környezet szolgálja ki. Az országgyűlési képviselő szerint a mostani beruházás nagy lépés a falu életében, hiszen az új orvosi rendelő környezete is megújult és egy új tér jött létre a rendelő és a kultúrház között.


- Nagy öröm számunkra ez a mai nap, hiszen egy olyan orvosi rendelőt kaptunk, amit azt gondolom, hogy sokan megirigyelhetnének – szólt a borsosgyőriek nevében Máté István. Az önkormányzati képviselő azt kívánta a falubelieknek, hogy az új rendelőt túl sokszor betegség miatt ne kelljen használniuk.
Máté István ünnepélyes keretek között adta át az új rendelő kulcsai dr. Gergely Sándor háziorvosnak, aki minden remény szerint hamarosan kibővült rendelési idővel várja majd a borsosgyőrieket.

Az új épületet a történelmi egyházak képviselői áldották meg.


A képen Pető Gábor Márk református lelkész


Az eseményen közreműködött a Borsosgyőri Nyugdíjas Klub.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.