Városlista
2017. október 20, péntek - Vendel

Hírek

2017. Augusztus 07. 10:06, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a megszépült kiliáni orvosi rendelőt

Átadták a megszépült kiliáni orvosi rendelőt

Kívül-belül megújult a volt Kilián lakótelepen található orvosi rendelő, mely felnőtt és gyermek háziorvosnak és védőnői szolgálatnak is otthont ad.

A felújítási munkálatokat május elején kezdték és múlt hét pénteken fejezték be. A gyógyítók és a betegek a mai naptól már birtokba is vehették a megújult létesítményt, melynek apropóján rövid átadó ünnepségre is sor került. Áldozó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki Kovács Zoltán államtitkár felé, aki sokat tett azért, hogy a rendelő felújítására benyújtott belügyminisztériumi pályázat sikeres lehessen. A városvezető hozzátette, folytatják a városi rendelők felújítását, a szeptember közepén veszi kezdetét a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása. Emlékeztetett, az elmúlt tíz évben újult meg az Ötödik utcai rendelő, a Vajda lakótelepi gyermekorvosi rendelő, a tapolcafői rendelő, vagy épült meg az új borsosgyőri rendelő.

Unger Tamás, a térség önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, hogy egy városvezető munkájának nem is lehet jobb része, mint egy felújított, megszépült épület átadása. Mint mondta, mint a betegek, mint pedig a benne dolgozók számára előnyös a felújítás, hiszen a betegek barátságosabb, igényesebb környezetben várakozhatnak, a praxisokat üzemeltető orvosok számára pedig az épület energetikai felújításának köszönhetően sokkal gazdaságosabb lesz a fenntartás.

A Vízmű utcai rendelők épülete 40 millió forintból újult meg, melyhez 30 millió forinttal járult hozzá a Belügyminisztérium, 10 millió forinttal pedig a pápai önkormányzat. A külső-belső felújításon túl leszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, valamint megújították a teljes fűtésrendszert is.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Október 20. 15:24, péntek | Helyi

Megérkezett Lázár János százmilliója

Mint ismeretes, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a felújított Esterházy-kastély 2015. áprilisi átadásakor tett ígéretet arra, hogy az emblematikus kastélykapu újjáépítését támogatni fogja a kormány.

2017. Október 20. 14:25, péntek | Helyi

Jövő héten megkezdődnek az útfelújítások

A 650 millió forintos útfelújítási program első ütemében a Török Bálint, a Vásár, a Korona utcák és a Várkert út rekonstrukcióját végzik el. December 8-ig lezárásokra kell számítani az érintett útszakaszokon.

2017. Október 20. 14:13, péntek | Helyi

Kilenc baleset az elmúlt héten

Az elmúlt héten – 2017. október 9. és 2017. október 15. között – a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén kilenc közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a pápai rendőrök.

2017. Október 20. 10:09, péntek | Helyi

Elütöttek egy idős nőt a zebrán

Pénteken délelőtt nem sokkal tíz óra előtt történt a baleset a Böröczky dombon.