Városlista
2018. március 20, kedd - Klaudia, Alexandra

Hírek

2017. Augusztus 07. 10:06, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a megszépült kiliáni orvosi rendelőt

Átadták a megszépült kiliáni orvosi rendelőt

Kívül-belül megújult a volt Kilián lakótelepen található orvosi rendelő, mely felnőtt és gyermek háziorvosnak és védőnői szolgálatnak is otthont ad.

A felújítási munkálatokat május elején kezdték és múlt hét pénteken fejezték be. A gyógyítók és a betegek a mai naptól már birtokba is vehették a megújult létesítményt, melynek apropóján rövid átadó ünnepségre is sor került. Áldozó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki Kovács Zoltán államtitkár felé, aki sokat tett azért, hogy a rendelő felújítására benyújtott belügyminisztériumi pályázat sikeres lehessen. A városvezető hozzátette, folytatják a városi rendelők felújítását, a szeptember közepén veszi kezdetét a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása. Emlékeztetett, az elmúlt tíz évben újult meg az Ötödik utcai rendelő, a Vajda lakótelepi gyermekorvosi rendelő, a tapolcafői rendelő, vagy épült meg az új borsosgyőri rendelő.

Unger Tamás, a térség önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, hogy egy városvezető munkájának nem is lehet jobb része, mint egy felújított, megszépült épület átadása. Mint mondta, mint a betegek, mint pedig a benne dolgozók számára előnyös a felújítás, hiszen a betegek barátságosabb, igényesebb környezetben várakozhatnak, a praxisokat üzemeltető orvosok számára pedig az épület energetikai felújításának köszönhetően sokkal gazdaságosabb lesz a fenntartás.

A Vízmű utcai rendelők épülete 40 millió forintból újult meg, melyhez 30 millió forinttal járult hozzá a Belügyminisztérium, 10 millió forinttal pedig a pápai önkormányzat. A külső-belső felújításon túl leszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, valamint megújították a teljes fűtésrendszert is.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 20. 09:55, kedd | Helyi

Ajka-Perutz: Ismét elhalasztva

Másodszorra is halasztják a labdarúgó NB III Veszprém megyei derbijét - értesült a veol.hu.

2018. Március 20. 09:09, kedd | Helyi

Töreki Milán: Olcsó, populista retorikát alkalmazva próbálják a programomat lejáratni

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Áldozó Tamás nyilatkozatára reagált.

2018. Március 19. 13:09, hétfő | Helyi

Fenyegetőzés, gyilkosságra való felhívás a közösségi oldalon

Áldozó Tamás polgármester, a Fidesz pápai csoportjának vezetője tartott sajtótájékoztatót a témában. Ahogy közeledik április 8-a, úgy uralja el a közösségi médiát a mindenféle gátlás alól kiszabadult őrjöngés - fogalmazott.

2018. Március 19. 11:35, hétfő | Helyi

Fákat vágnak ki, majd újakat telepítenek Borsosgyőrön

Lakossági kezdeményezésre negyven darab fát vágnak ki a településrészen és ugyanennyit telepítenek a főút mentén.