Városlista
2018. július 16, hétfő - Valter

Hírek

2017. Augusztus 07. 10:06, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a megszépült kiliáni orvosi rendelőt

Átadták a megszépült kiliáni orvosi rendelőt

Kívül-belül megújult a volt Kilián lakótelepen található orvosi rendelő, mely felnőtt és gyermek háziorvosnak és védőnői szolgálatnak is otthont ad.

A felújítási munkálatokat május elején kezdték és múlt hét pénteken fejezték be. A gyógyítók és a betegek a mai naptól már birtokba is vehették a megújult létesítményt, melynek apropóján rövid átadó ünnepségre is sor került. Áldozó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki Kovács Zoltán államtitkár felé, aki sokat tett azért, hogy a rendelő felújítására benyújtott belügyminisztériumi pályázat sikeres lehessen. A városvezető hozzátette, folytatják a városi rendelők felújítását, a szeptember közepén veszi kezdetét a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása. Emlékeztetett, az elmúlt tíz évben újult meg az Ötödik utcai rendelő, a Vajda lakótelepi gyermekorvosi rendelő, a tapolcafői rendelő, vagy épült meg az új borsosgyőri rendelő.

Unger Tamás, a térség önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, hogy egy városvezető munkájának nem is lehet jobb része, mint egy felújított, megszépült épület átadása. Mint mondta, mint a betegek, mint pedig a benne dolgozók számára előnyös a felújítás, hiszen a betegek barátságosabb, igényesebb környezetben várakozhatnak, a praxisokat üzemeltető orvosok számára pedig az épület energetikai felújításának köszönhetően sokkal gazdaságosabb lesz a fenntartás.

A Vízmű utcai rendelők épülete 40 millió forintból újult meg, melyhez 30 millió forinttal járult hozzá a Belügyminisztérium, 10 millió forinttal pedig a pápai önkormányzat. A külső-belső felújításon túl leszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, valamint megújították a teljes fűtésrendszert is.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 15. 08:51, vasárnap | Helyi

A nyaralók biztonságáért

A pápai rendőrök prevenciós céllal keresték fel a fürdő- és üdülőhelyeket.

2018. Július 15. 08:36, vasárnap | Helyi

Közös szolgálat a polgárőrökkel

A pápai rendőrök munkáját a nyári időszakban is segítik a polgárőrök.

2018. Július 15. 08:31, vasárnap | Helyi

Háromszoros Európa-bajnok a pápai Gelencsér Róbert!

A Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán a magyar válogatott egyik legsikeresebb sportolója, a pápai Gelencsér Róbert is részt vett, aki harmadik európai versenyén a már megszokott atlétika számaiban indult.

2018. Július 14. 08:43, szombat | Helyi

Kerecsényi Zoltán Podmaniczky-díjat vehetett át