Városlista
2017. december 15, péntek - Valér

Hírek

2017. Augusztus 07. 10:06, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a megszépült kiliáni orvosi rendelőt

Átadták a megszépült kiliáni orvosi rendelőt

Kívül-belül megújult a volt Kilián lakótelepen található orvosi rendelő, mely felnőtt és gyermek háziorvosnak és védőnői szolgálatnak is otthont ad.

A felújítási munkálatokat május elején kezdték és múlt hét pénteken fejezték be. A gyógyítók és a betegek a mai naptól már birtokba is vehették a megújult létesítményt, melynek apropóján rövid átadó ünnepségre is sor került. Áldozó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki Kovács Zoltán államtitkár felé, aki sokat tett azért, hogy a rendelő felújítására benyújtott belügyminisztériumi pályázat sikeres lehessen. A városvezető hozzátette, folytatják a városi rendelők felújítását, a szeptember közepén veszi kezdetét a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása. Emlékeztetett, az elmúlt tíz évben újult meg az Ötödik utcai rendelő, a Vajda lakótelepi gyermekorvosi rendelő, a tapolcafői rendelő, vagy épült meg az új borsosgyőri rendelő.

Unger Tamás, a térség önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, hogy egy városvezető munkájának nem is lehet jobb része, mint egy felújított, megszépült épület átadása. Mint mondta, mint a betegek, mint pedig a benne dolgozók számára előnyös a felújítás, hiszen a betegek barátságosabb, igényesebb környezetben várakozhatnak, a praxisokat üzemeltető orvosok számára pedig az épület energetikai felújításának köszönhetően sokkal gazdaságosabb lesz a fenntartás.

A Vízmű utcai rendelők épülete 40 millió forintból újult meg, melyhez 30 millió forinttal járult hozzá a Belügyminisztérium, 10 millió forinttal pedig a pápai önkormányzat. A külső-belső felújításon túl leszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, valamint megújították a teljes fűtésrendszert is.

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 14. 14:17, csütörtök | Helyi

Hamarosan elkészül az orvosi rendelő felújítása a Huszáron

A nyertes TOP-os projektek közül elsőként a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása kezdődhetett meg. A hamarosan elkészülő felújítás jelenlegi állapotát a házi- és gyermekorvosok, valamint védőnők is megtekintették.

2017. December 14. 14:04, csütörtök | Helyi

Minősített fesztivál lett a Pápai Játékfesztivál

Az immár 27 évre visszatekintő Pápai Játékfesztivál történetében még nem volt példa arra, hogy a programok megvalósulásának minőségét vizsgálják.

2017. December 14. 13:47, csütörtök | Helyi

Telefonokat lopott a páros a pápai áruházból

A rendőrök előállítottak egy nőt és egy férfit a Pápai Rendőrkapitányságra.

2017. December 14. 12:56, csütörtök | Helyi

Óvjuk értékeinket - Pápán járt a \"Házhoz megyünk\"

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a helyi rendőrkapitányság munkatársai Pápán adtak tájékoztatást az országos kezdeményezésű „Házhoz megyünk” bűnmegelőzési program részleteivel kapcsolatban.