Városlista
2017. augusztus 22, kedd - Menyhért

Hírek

2017. Augusztus 07. 10:06, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a megszépült kiliáni orvosi rendelőt

Átadták a megszépült kiliáni orvosi rendelőt

Kívül-belül megújult a volt Kilián lakótelepen található orvosi rendelő, mely felnőtt és gyermek háziorvosnak és védőnői szolgálatnak is otthont ad.

A felújítási munkálatokat május elején kezdték és múlt hét pénteken fejezték be. A gyógyítók és a betegek a mai naptól már birtokba is vehették a megújult létesítményt, melynek apropóján rövid átadó ünnepségre is sor került. Áldozó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki Kovács Zoltán államtitkár felé, aki sokat tett azért, hogy a rendelő felújítására benyújtott belügyminisztériumi pályázat sikeres lehessen. A városvezető hozzátette, folytatják a városi rendelők felújítását, a szeptember közepén veszi kezdetét a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása. Emlékeztetett, az elmúlt tíz évben újult meg az Ötödik utcai rendelő, a Vajda lakótelepi gyermekorvosi rendelő, a tapolcafői rendelő, vagy épült meg az új borsosgyőri rendelő.

Unger Tamás, a térség önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, hogy egy városvezető munkájának nem is lehet jobb része, mint egy felújított, megszépült épület átadása. Mint mondta, mint a betegek, mint pedig a benne dolgozók számára előnyös a felújítás, hiszen a betegek barátságosabb, igényesebb környezetben várakozhatnak, a praxisokat üzemeltető orvosok számára pedig az épület energetikai felújításának köszönhetően sokkal gazdaságosabb lesz a fenntartás.

A Vízmű utcai rendelők épülete 40 millió forintból újult meg, melyhez 30 millió forinttal járult hozzá a Belügyminisztérium, 10 millió forinttal pedig a pápai önkormányzat. A külső-belső felújításon túl leszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, valamint megújították a teljes fűtésrendszert is.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Augusztus 21. 11:19, hétfő | Helyi

A Veszprémi Törvényszék körözte, Pápán állították elő

A pápai rendőrök elfogták a szabadságvesztés letöltése miatt körözött helyi férfit.

2017. Augusztus 21. 11:18, hétfő | Helyi

Házhoz ment a rendőrség a Várkertfürdőben

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság a helyi Várkertfürdőben tartotta a „Házhoz megyünk!” országos rendőrségi bűnmegelőzési program következő rendezvényét.

2017. Augusztus 20. 21:42, vasárnap | Helyi

Szent István országa a lelkekben él tovább

Államalapító Szent István ünnepén az Erzsébet ligetben gyűlt össze a város ünneplő közössége. A Himnusz eléneklését követően Áldozó Tamás polgármester mondott ünnepi beszédet.

2017. Augusztus 20. 20:36, vasárnap | Helyi

Két új testvérvárossal kötött szerződést Pápa

Ünnepi képviselő-testületi ülésen döntöttek ma délelőtt a városatyák arról, hogy a felvidéki Ógyalla és a kárpátaljai Visk településsel testvérvárosi szerződést köt az önkormányzat.