Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. December 09. 08:36, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ismét elöntötte a víz a Vásár utcát és környékét

Ismét elöntötte a víz a Vásár utcát és környékét

Megszámolni is nehéz, hogy hányadik alkalommal történik hasonló eset, ismét az utca alatt húzódó főnyomócsővel lehetett probléma, hiszen rengeteg víz ömlött ki az utcában és környékén.

A sorozatos problémák miatt korábban a főnyomócső teljes szakaszon történő cseréjéről is szó volt, még akkor is, ha az út burkolatát néhány évvel ezelőtt újították fel, és annak megbontása nélkül nem lehet elvégezni a cserét. Először erről négy évvel ezelőtt, 2019-ben volt szó, akkor 2020 tavaszára ígérték a munka elkezdését.

Lukács Endre akkori igazgatótól megkérdeztük, hogy mi az oka annak, hogy az útfelújítást megelőzően nem cserélték ki a vízcsöveket. Elmondta, a munkálatok előtt nem ítélték ilyen rossz állapotúnak a vezetéket, illetve ideje sem volt a társaságnak arra, hogy ekkora mértékű beavatkozásra felkészüljön.

A 2022 nyarán történt csőtörés után Vörös Dániel Vízmű igazgató portálunknak elmondta, a gördülő fejlesztési terv keretében zajlik a tervek elkészítése, a szükséges engedélyek birtokában várhatóan a következő évben (2023) történhet meg a problémás vezeték cseréje. Mivel 2023 december 9-e van, idén már biztosan nem fog erre sor kerülni, úgy tudjuk, forráshiány miatt nem történt meg a beruházás.

Fotó: Süle Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.