Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2019. December 12. 11:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csőtörés – Egészen a víztoronyig kicserélik a problémás csövet a Vásár utcában

Csőtörés – Egészen a víztoronyig kicserélik a problémás csövet a Vásár utcában

Három év alatt háromszor tört el ugyanaz a főnyomócső a Vásár utcában, a Vízmű úgy döntött, hogy a Török Bálint utcai körforgalomtól egészen a víztoronyig kicserélik a csövet.

Könnyen lehet, hogy ehhez fel kell bontani a két éves burkolatot.

Mint ahogy arról beszámoltunk, szerdán este csőtörés történt a Vásár utcában, amelynek következtében a víz elárasztotta a környékbeli utcákat és kerteket. Ugyanez a 300-as főnyomócső már két alkalommal megadta magát az elmúlt években, a mostani eset közvetlen közelében. Dr. Lukács Endre, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta, a Vásár utca alatt húzódó vezeték nem tartozik a pápai rendszer legöregebb csövei közé, őket is meglepte, hogy ennyi problémát okoz. Azt feltételezik, hogy széria hibásak lehetnek az út alatt húzódó eternit vezetékek, ezért úgy döntöttek, hogy egészen a víztoronyig kicserélik azokat. – Igyekszünk olyan megoldást találni, hogy ne kelljen felbontani az út burkolatát, tekintettel arra, hogy az mindössze két évvel ezelőtt készült el, állami támogatásból, ezért a bontás engedélyezése sem lenne egyszerű. Ugyanakkor, ha nincs más megoldás, meg kell szereznünk a szükséges engedélyeket, mivel ha mi nem tesszük meg, akkor a víz fogja felbontani az utat. Ha bontanunk kell, akkor költséges lesz a beruházás, mivel teljes szélességében helyre kell állítani az útburkolatot – hangsúlyozta az igazgató hozzátéve, terveik szerint tavasszal nekiállnak a munkálatoknak.

Az igazgatótól megkérdeztük, hogy mi az oka annak, hogy az útfelújítást megelőzően nem cserélték ki a vízcsöveket. Lukács Endre elmondta, a munkálatok előtt nem ítélték ilyen rossz állapotúnak a vezetéket, illetve ideje sem volt a társaságnak arra, hogy ekkora mértékű beavatkozásra felkészüljön.


A csőtörés helyszínén jelenleg is dolgoznak a társaság szakemberei, a megrongálódott szakaszon kicserélik a csövet, körülbelül két napon belül. A hiba elhárításáig vízkorlátozásra nem lesz szükség, egyes helyeken nyomáscsökkenést azonban tapasztalhatnak a fogyasztók.

Lukács Endrétől megtudtuk, a városban a Dózsa György utcában található hasonló korú főnyomócső, annak terv szerinti cseréjét szintén a jövő évre irányozták elő, de a Vásár utca az ismert okok miatt prioritást élvez.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 13:31, vasárnap | Helyi

Rálőtt egy kismacskára, állatkínzás miatt kell felelnie a 26 éves pápai lakosnak

A nagyteveli sértett 2022. szeptember 5-én délután tett feljelentést a Pápai Rendőrkapitányságon amiatt, hogy előző este lövések hangját hallotta, majd másnap hajnalban a teraszán megsebesítve talált rá a kölyök macskájára.

2022. November 27. 11:27, vasárnap | Helyi

72 gyorshajtót kapcsoltak le a rendőrök megyénkben

Drónról ellenőrizték a forgalmat a rendőrök.

2022. November 25. 17:14, péntek | Helyi

Hónapokig zaklatta volt élettársát

A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki hónapokon keresztül zaklatta a volt élettársát.

2022. November 25. 15:07, péntek | Helyi

Azt hitte, hogy a saját netbankját használja a pápai sértett, 100 ezer forinttal károsították meg

A rendőrség óvatosságra inti a netbankok használóit.