Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2019. December 12. 11:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csőtörés – Egészen a víztoronyig kicserélik a problémás csövet a Vásár utcában

Csőtörés – Egészen a víztoronyig kicserélik a problémás csövet a Vásár utcában

Három év alatt háromszor tört el ugyanaz a főnyomócső a Vásár utcában, a Vízmű úgy döntött, hogy a Török Bálint utcai körforgalomtól egészen a víztoronyig kicserélik a csövet.

Könnyen lehet, hogy ehhez fel kell bontani a két éves burkolatot.

Mint ahogy arról beszámoltunk, szerdán este csőtörés történt a Vásár utcában, amelynek következtében a víz elárasztotta a környékbeli utcákat és kerteket. Ugyanez a 300-as főnyomócső már két alkalommal megadta magát az elmúlt években, a mostani eset közvetlen közelében. Dr. Lukács Endre, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta, a Vásár utca alatt húzódó vezeték nem tartozik a pápai rendszer legöregebb csövei közé, őket is meglepte, hogy ennyi problémát okoz. Azt feltételezik, hogy széria hibásak lehetnek az út alatt húzódó eternit vezetékek, ezért úgy döntöttek, hogy egészen a víztoronyig kicserélik azokat. – Igyekszünk olyan megoldást találni, hogy ne kelljen felbontani az út burkolatát, tekintettel arra, hogy az mindössze két évvel ezelőtt készült el, állami támogatásból, ezért a bontás engedélyezése sem lenne egyszerű. Ugyanakkor, ha nincs más megoldás, meg kell szereznünk a szükséges engedélyeket, mivel ha mi nem tesszük meg, akkor a víz fogja felbontani az utat. Ha bontanunk kell, akkor költséges lesz a beruházás, mivel teljes szélességében helyre kell állítani az útburkolatot – hangsúlyozta az igazgató hozzátéve, terveik szerint tavasszal nekiállnak a munkálatoknak.

Az igazgatótól megkérdeztük, hogy mi az oka annak, hogy az útfelújítást megelőzően nem cserélték ki a vízcsöveket. Lukács Endre elmondta, a munkálatok előtt nem ítélték ilyen rossz állapotúnak a vezetéket, illetve ideje sem volt a társaságnak arra, hogy ekkora mértékű beavatkozásra felkészüljön.


A csőtörés helyszínén jelenleg is dolgoznak a társaság szakemberei, a megrongálódott szakaszon kicserélik a csövet, körülbelül két napon belül. A hiba elhárításáig vízkorlátozásra nem lesz szükség, egyes helyeken nyomáscsökkenést azonban tapasztalhatnak a fogyasztók.

Lukács Endrétől megtudtuk, a városban a Dózsa György utcában található hasonló korú főnyomócső, annak terv szerinti cseréjét szintén a jövő évre irányozták elő, de a Vásár utca az ismert okok miatt prioritást élvez.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 07:41, vasárnap | Helyi

Kigyulladt egy ház Farkasgyepűn

Pápáról és Ajkáról is érkeztek tűzoltók a helyszínre.

2022. Január 23. 07:06, vasárnap | Helyi

Előkerült a szombaton eltűnt pápai lány

Tegnap írtunk arról, hogy a rendőrség is keres egy eltűnt 17 éves pápai lányt. A családtól kapott információink szerint a lány épségben előkerült.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott