Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2019. Április 16. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Martonfalvay utcában is megújul a járda

A Martonfalvay utcában is megújul a járda

Ezzel együtt már hét utcában dolgoznak a járdák újjáépítésén.

A Táncsics, a Korvin, a Döbrentei, a Toldi, az Árpád utcák és a Gyimóti út után a Martonfalvay utcában is megkezdődött a járda megújítása, méghozzá mindkét oldalon, miután a szomszédos Toldi utcában lassan az utolsó térkő is a helyére kerül. A Martonfalvay utcában 360 folyóméteren és 461 négyzetméteren újul meg a burkolat. Mindkét oldalon meglehetősen rossz állapotú volt már a gyalogút, a páratlan oldalon több helyen megsüllyedtek a cementlapok, a páros oldalon pedig az aszfalt teljesen tönkrement. Jelenleg a bontási munkálatok zajlanak, ezt követően szedik ki a régi járda alapját, majd betöltik a murvát, elhelyezik a szegélyt, majd pedig a térköveket - mondta el Rádi Róbert, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője hozzátéve, három megrendelés is érkezett a társasághoz a lakosoktól, kapubejárók megújítására.

A beruházással május végéig kell elkészülnie a kivitelezőnek, de ha az időjárás engedi, korábban végezhetnek a felújítással.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a Korvin utcát nem számolva, a hat utcában megközelítőleg két és fél kilométer hosszúságú járda megújításáról van szó. - Jó látni, hogy folyamatosan új munkaterületeket vesznek át a vállalkozók, azt remélem, hogy mindeki megelégedésére, gyors ütemben készülnek ezek a járdák - mondta el a városvezető, hozzátéve a Martonfalvay utca megújításával nagy összefüggő terület alakul ki a környéken, ahol megújult járdán közlekedhetnek a lakók.

Ez év első felében kilenc utca járdájának újjáépítését tűzték ki célul és ez a jelenlegi ütemben tartható is. A második félévben hasonló mértékű beavatkozást terveznek, a város több pontján és csatolt településeken is várhatók járdaépítések.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 16:25, péntek | Helyi

Súlyos baleset a 83-ason! 5 sérült, köztük egy 3 éves gyermek!

Személygépkocsi és teherautó ütközött a 83-as számú főút 59-es kilométerszelvényében, Győrszemere térségében.

2020. Május 29. 16:00, péntek | Helyi

Olvasónknak is volt egy balesete a 83-ason

Néhány órával a Győrszemerénél történt ütközést követően olvasónk is szerencsétlenül járt a 83-as úton.

2020. Május 29. 12:29, péntek | Helyi

Kiskocsit lopott a fiú, a rendőrök elfogták

A pápai rendőrök a bejelentést követő fél órán belül azonosították a 15 éves lovászpatonai fiatalt.

2020. Május 29. 12:28, péntek | Helyi

Bolti tolvajokat fogtak a rendőrök

A Pápai Rendőrkapitányságon lopás miatt indult büntetőeljárás egy 30 éves helyi és egy 16 éves bébi nő ellen.