Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Április 16. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Martonfalvay utcában is megújul a járda

A Martonfalvay utcában is megújul a járda

Ezzel együtt már hét utcában dolgoznak a járdák újjáépítésén.

A Táncsics, a Korvin, a Döbrentei, a Toldi, az Árpád utcák és a Gyimóti út után a Martonfalvay utcában is megkezdődött a járda megújítása, méghozzá mindkét oldalon, miután a szomszédos Toldi utcában lassan az utolsó térkő is a helyére kerül. A Martonfalvay utcában 360 folyóméteren és 461 négyzetméteren újul meg a burkolat. Mindkét oldalon meglehetősen rossz állapotú volt már a gyalogút, a páratlan oldalon több helyen megsüllyedtek a cementlapok, a páros oldalon pedig az aszfalt teljesen tönkrement. Jelenleg a bontási munkálatok zajlanak, ezt követően szedik ki a régi járda alapját, majd betöltik a murvát, elhelyezik a szegélyt, majd pedig a térköveket - mondta el Rádi Róbert, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője hozzátéve, három megrendelés is érkezett a társasághoz a lakosoktól, kapubejárók megújítására.

A beruházással május végéig kell elkészülnie a kivitelezőnek, de ha az időjárás engedi, korábban végezhetnek a felújítással.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a Korvin utcát nem számolva, a hat utcában megközelítőleg két és fél kilométer hosszúságú járda megújításáról van szó. - Jó látni, hogy folyamatosan új munkaterületeket vesznek át a vállalkozók, azt remélem, hogy mindeki megelégedésére, gyors ütemben készülnek ezek a járdák - mondta el a városvezető, hozzátéve a Martonfalvay utca megújításával nagy összefüggő terület alakul ki a környéken, ahol megújult járdán közlekedhetnek a lakók.

Ez év első felében kilenc utca járdájának újjáépítését tűzték ki célul és ez a jelenlegi ütemben tartható is. A második félévben hasonló mértékű beavatkozást terveznek, a város több pontján és csatolt településeken is várhatók járdaépítések.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 11:54, hétfő | Helyi

Újabb állandó kiállítás újul meg a Kékfestő Múzeumban

3 millió forintból modernizálják az állandó tárlatot, amely nem az első kiállítása a múzeumnak, amely új köntösben várja majd a látogatókat.

2019. Október 21. 11:03, hétfő | Helyi

Valami történt a Kisligetnél

Rendőrségi szalaggal zárták le a pápai park egy részét, több rendőrautó is a helyszínen van.

2019. Október 21. 11:00, hétfő | Helyi

Módosul a menetrend az őszi ünnepnapok idején

Az október 23-i és a november 1-jei ünnepnapokon, valamint az őszi szünet ideje alatt változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje.

2019. Október 21. 08:25, hétfő | Helyi

Átvették megbízólevelüket a frissen megválasztott önkormányzati képviselők

Dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke hétfőn reggel átadta a megbízólevelet a múlt vasárnapi önkormányzati választáson mandátum szerzett képviselőknek.