Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2019. Április 16. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Martonfalvay utcában is megújul a járda

A Martonfalvay utcában is megújul a járda

Ezzel együtt már hét utcában dolgoznak a járdák újjáépítésén.

A Táncsics, a Korvin, a Döbrentei, a Toldi, az Árpád utcák és a Gyimóti út után a Martonfalvay utcában is megkezdődött a járda megújítása, méghozzá mindkét oldalon, miután a szomszédos Toldi utcában lassan az utolsó térkő is a helyére kerül. A Martonfalvay utcában 360 folyóméteren és 461 négyzetméteren újul meg a burkolat. Mindkét oldalon meglehetősen rossz állapotú volt már a gyalogút, a páratlan oldalon több helyen megsüllyedtek a cementlapok, a páros oldalon pedig az aszfalt teljesen tönkrement. Jelenleg a bontási munkálatok zajlanak, ezt követően szedik ki a régi járda alapját, majd betöltik a murvát, elhelyezik a szegélyt, majd pedig a térköveket - mondta el Rádi Róbert, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője hozzátéve, három megrendelés is érkezett a társasághoz a lakosoktól, kapubejárók megújítására.

A beruházással május végéig kell elkészülnie a kivitelezőnek, de ha az időjárás engedi, korábban végezhetnek a felújítással.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a Korvin utcát nem számolva, a hat utcában megközelítőleg két és fél kilométer hosszúságú járda megújításáról van szó. - Jó látni, hogy folyamatosan új munkaterületeket vesznek át a vállalkozók, azt remélem, hogy mindeki megelégedésére, gyors ütemben készülnek ezek a járdák - mondta el a városvezető, hozzátéve a Martonfalvay utca megújításával nagy összefüggő terület alakul ki a környéken, ahol megújult járdán közlekedhetnek a lakók.

Ez év első felében kilenc utca járdájának újjáépítését tűzték ki célul és ez a jelenlegi ütemben tartható is. A második félévben hasonló mértékű beavatkozást terveznek, a város több pontján és csatolt településeken is várhatók járdaépítések.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 09:00, péntek | Helyi

Börtön jár januártól az illegális szemétlerakásért

Pápán is súlyos gondot okoznak az illegális szemétlerakók. A városban és annak környékén rendre újra és újra felbukkannak a szemétkupacok, hiába szállítják el azokat, súlyos adófizetői forintokból.

2020. November 27. 07:31, péntek | Helyi

Elhunyt Babos János!

Csütörtökön este érkezett a szomorú hír, hogy elhunyt a fotóművész.

2020. November 26. 13:09, csütörtök | Helyi

Pápán is szervez adománygyűjtést az Élelmiszerbank

Országosan több mint 250 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést az Élelmiszerbank a Covid-19 rászorulókat érintő hatásának enyhítésére.

2020. November 26. 12:51, csütörtök | Helyi

2,5 milliárdos vasúti fejlesztés, a Bázisrepülőtér kifutópályájának meghosszabbításával kapcsolatosan

A kormány jelentős forrást biztosít a Bázisrepülőtér fejlesztése miatt szükségessé váló vasúti fejlesztésekhez.