Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Április 10. 20:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Gyimóti úton folytatódik a járdafelújítási program

A Gyimóti úton folytatódik a járdafelújítási program

Ez a hatodik járdaszakasz, amelynek megújításán egyidőben dolgoznak Pápán.

Császár Endrétől, a városrész önkrományzati képviselőjétől megtudtuk, az út páratlan oldalán kimondottan rossz állapotú volt a járda burkolata, több lakó is jelezte már korábban, hogy a forgalmas gyalogúton nehézkes a közlekedés. A mostani felújítás a Dózsa György úttól a Bakonyér hídig terjed, mely két autóbusz megállót is érint. A képviselő örömét fejezte ki a munkálatok megkezdése kapcsán és a lakosság türelmét és megértését kéri.

Rádi Róbert, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a beruházás műszaki adatait ismerette. Mint mondta, 540 folyóméteren 690 négyzetméter felújításáról van szó. A kivitelezés hétfőn vette kezdetét, mostanra eltávolították a régi aszfalt felületet és annak alapját, hamarosan kezdődik a murva betöltése. A beruházás két autóbusz megálló újjáépítését is tartalmazza.

Áldozó Tamás polgármester felidézte, ez év első felében több mint 100 millió forint jut pápai járdák felújítására és 2019 második felében egy újabb, hasonló összeg elköltését tervezik. Jelenleg a Gyimóti út mellett a Táncsics, aToldi, a Döbrentei és az Árpád utcákban dolgoznak, illetve a Korvin utca megújítása is tartalmazza a járdák megújítását.

A beruházás összköltsége megközelíti a 16 millió forintot és legkésőbb június 30-ig el kell készülnie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.