Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Április 16. 13:14, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Májusban aszfaltozzák a Korvin utcát

Májusban aszfaltozzák a Korvin utcát

Viszont nem teljes hosszban, mivel a Korona utcához tervezett körforgalom építése csak ezt követően kezdődhet el.

A belvárosi utca teljes körű újjáépítése késő ősszel vette kezdetét, ám a téli időjárás miatt szüneteltek a munkálatok, majd márciusban folytatódott az építkezés. Mára az utca minkét oldalán megépültek a járdák, egészen a Kuruc utcáig, a páros oldalon pedig a Bástya utcáig. Jelenleg a parkolók térkövezésének előkészítése zajlik, amint ezzel végeztek, folytatják a páratlan oldalon is a járdaépítést, illetve megkezdődhet az aszfaltozás előkészítése.

Az utcán egyébként térkő burkolatú és felfestett parkolók is lesznek, ennek az az oka, hogy adott esetben lehetséges legyen az utca kétirányúsítása.

A munkálatokat nehezíti, hogy több házi szennyvíz bekötés a régi csapadékvíz elvezető rendszerre csatlakozik, ezeken a helyeken felül kell vizsgálni a szennyvíz és a csapadékvíz rendszert. Szintén problémát jelent, hogy többen behajtanak és parkolnak az utcában a tiltó táblák ellenére, amellyel akadályozzák a munkavégzést és veszélyhelyzetet is teremthetnek, ezért Molnár István városfejlesztési osztályvezető arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat.

Vörös László, a kivitelezést végző cég vezérigazgatója elmondta, a parkolók kialakítását és a szennyvíz bekötések rendezését követően emelik szintre az akna fedlapokat, majd részben felmarják a korábbi útalapot. Ezt követően - várhatóan május közepén, végén - érkezhet meg az aszfaltozó gép és készülhet el az út burkolat, a Bástya utca és a Fő tér közötti szakaszon. A Korvin és a Korona utca kereszteződésébe tervezett körforgalom építése csak később kezdődhet el, mivel az út alatt lévő gázvezeték kiváltása továbbra sem készült el.

Áldozó Tamás polgármester is megtekintette a munkálatokat. Elmondta, a Korvin utca felújítása sok meglepetést okozott, de bízik abban, hogy a hozzáértők minél előbb képesek lesznek olyan megoldásokkal szolgálni, melyek az útépítést a továbbiakban nem fogják hátráltatni. A városvezető az utca lakóinak és a városban közlekedők türelmét kéri.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.