Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Június 20. 11:05, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

A Kúria előtt a 2. választókörzet sorsa

A Kúria előtt a 2. választókörzet sorsa

Kerti Györgyi és Töreki-Vörös Ibolya közt mindössze egyetlen szavazat a különbség, utóbbi javára, Grőber Attiláék a szavazatok újraszámlálását kérik

A történtekről ebben a cikkünkben írtunk bővebben. Többek között azt, hogy a furcsa körülmények között megszerzett fideszes mandátumnak különösen nagy jelentősége van, hiszen arról dönt, hogy a képviselő-testületben a Fidesznek, vagy Grőber Attila csapatának lesz-e többsége.

Grőber Attiláék fellebezését a Választási Bizottság elutasította, ám jogorvoslatért a Kúriához fordultak. A legfelsőbb szintű bírói szervnek három plusz három napja van a döntés meghozatalára, így várhatóan a hét végén, vagy jövő hét elején eldől, újraszámolják-e a szavazatokat a körzetben.

A megválasztott polgármester szerint mindenki számára az lenne a megnyugtató, ha újraszámolnák a szavazatokat. - Ez most már nem önmagában jogi, vagy politikai kérdés, hanem a kettő együtt. A leendő győztensnek is fontos, hogy magabiztosan vehesse fel a mandátumát. A végeredményt tudomásul vesszük, de ha nem lesz újraszámlálás, az megfertőzheti, elronthatja a következő évek hangulatát - fogalmazott Grőber Attila, aki bízik a pozitív döntésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:44, szerda | Helyi

Csaknem ezer palack vizet osztanak szét a Tisza pápai önkéntesei

Az európai parlamenti választáson második helyen végzett párt helyi önkéntesei a kánikula okozta nehézségeken szeretnének enyhíteni a városban.

2024. Július 17. 09:33, szerda | Helyi

Hűsítő italok, tánc, zene és szuper akciók várnak mindekit pénteken a belvárosban!

Július 19-én pénteken ismét megtelhet a pápai belváros!

2024. Július 15. 17:00, hétfő | Helyi

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Jellemző a kutyapiszok, amelyről természetesen nem az állat tehet, de közvetlenül az ember által okozott mocsok és eldobott szemét is gyakran fordul elő a belvárosban.

2024. Július 15. 07:42, hétfő | Helyi

Garanciális útjavítás miatt forgalomkorlátozásra kell ma számítani Pápa és Tét között

A 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa és Tét közötti szakaszán garanciális javítási munkálatok miatt 2024. 07. 15. napjától szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.