Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2024. Június 20. 11:05, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

A Kúria előtt a 2. választókörzet sorsa

A Kúria előtt a 2. választókörzet sorsa

Kerti Györgyi és Töreki-Vörös Ibolya közt mindössze egyetlen szavazat a különbség, utóbbi javára, Grőber Attiláék a szavazatok újraszámlálását kérik

A történtekről ebben a cikkünkben írtunk bővebben. Többek között azt, hogy a furcsa körülmények között megszerzett fideszes mandátumnak különösen nagy jelentősége van, hiszen arról dönt, hogy a képviselő-testületben a Fidesznek, vagy Grőber Attila csapatának lesz-e többsége.

Grőber Attiláék fellebezését a Választási Bizottság elutasította, ám jogorvoslatért a Kúriához fordultak. A legfelsőbb szintű bírói szervnek három plusz három napja van a döntés meghozatalára, így várhatóan a hét végén, vagy jövő hét elején eldől, újraszámolják-e a szavazatokat a körzetben.

A megválasztott polgármester szerint mindenki számára az lenne a megnyugtató, ha újraszámolnák a szavazatokat. - Ez most már nem önmagában jogi, vagy politikai kérdés, hanem a kettő együtt. A leendő győztensnek is fontos, hogy magabiztosan vehesse fel a mandátumát. A végeredményt tudomásul vesszük, de ha nem lesz újraszámlálás, az megfertőzheti, elronthatja a következő évek hangulatát - fogalmazott Grőber Attila, aki bízik a pozitív döntésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 11:14, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy autó a 83-ason

A tűzoltók eloltották a lángokat, forgalomkorlátozásra kell számítani.

2024. Október 23. 18:36, szerda | Helyi

Grőber Attila: Összeköt bennünket a hazánk és a szabadság szeretete

Az 1956-os forradalom 68. évfordulóján a polgármester a közös emlékezés fontosságát hangsúlyozta, hiszen ilyenkor összefognak azok, akik a hétköznapokban eltérően gondolkodnak a világ dolgairól.

2024. Október 23. 08:18, szerda | Helyi

Pápai légtornász sikerek!

A Pápai Cirkuszművészeti Egyesület, és a Pápai Légtorna Sportegyesület sportolói is kiemelkedő eredményeket értek el, a közelmúltban lezajlott országos és világversenyeken.

2024. Október 22. 14:03, kedd | Helyi

Nem állnak le a csalók, minden megtakarítását elszedték a pápai nyugdíjastól

A sértettel egy adathalász programot telepíttettek a csalók a telefonjára.