Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2024. Június 10. 13:22, hétfő | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Mi történt a 2. választókerületben?

Mi történt a 2. választókerületben?

Kerti Györgyi két szavazókörben is győzött, ám a harmadikban fordított Töreki-Vörös Ibolya. Összességében egyetlen szavazat a különbség kettejük között.

Három szavazókörben voksoltak ebben a körzetben. Míg az Erkelben (44 szavazatkülönbséggel győzött Kerti Györgyi) mindössze 9 érvénytelen szavazatot találtak, az Acsádyban (15 szavazatkülönbséggel győzött Kerti Györgyi) pedig 13-at, addig a Vajda Mártában (itt 60 szavazkülönbséggel győzött Töreki-Vörös Ibolya) 22-őt. Ez utóbbi körzet eredményei jóval később érkeztek meg, pedig nagyságrendileg ugyanannyi szavazatot kellett megszámolni. Ráadásul a Választás.hu oldalon először 100%-os feldolgozottság mellett Kerti Györgyi volt megnevezve, mint képviselő, éjfél után lett módosítva a közzétett adat, hogy egyetlen szavazattal Töreki-Vörös Ibolya nyerte a választókerületet.

Grőber Attila megkeresésünkre elmondta, az ügyben felkeresi Pápa város jegyzőjét, de alkotmányjogász bevonásával beadványt is megfogalmaznak, amelyben a szavazólapok újbóli ellenőrzését és újraszámlálását kívánják kezdeményezni.

Sok múlhat ezen az egyetlen szavazaton, ugyanis ettől függ, hogy Grőber Attila csapatának, vagy a Fidesznek lesz-e többsége a képviselő-testületben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 11:39, péntek | Helyi

Bekerült a Magyar Értéktárba a pápai sonka!

3 elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és 2 tétellel gyarapodott a Magyar Értéktár.

2024. Június 20. 11:27, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az egység polgármestere szeretnék lenni

A Városházán ma délelőtt átvette megbízólevelét Grőber Attila megválasztott polgármester, aki október 1-jén lép hivatalába.

2024. Június 20. 11:05, csütörtök | Helyi

A Kúria előtt a 2. választókörzet sorsa

Kerti Györgyi és Töreki-Vörös Ibolya közt mindössze egyetlen szavazat a különbség, utóbbi javára, Grőber Attiláék a szavazatok újraszámlálását kérik

2024. Június 20. 09:09, csütörtök | Helyi

Tegnap ültették el a virágokat, mára ellopták a felét

A Pápai Polgárok folytatták a belvárosi közlék rendbetételét, a korábban eltűnt virágokat pótolták, kisöpörték és kigazolták a kis utcácskákat. Szomorúan tapasztalták, hogy reggelre a virágok egy részét ellopták.