Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Június 16. 10:03, vasárnap | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Nem számolják újra a szavazatokat a 2. körzetben!

Nem számolják újra a szavazatokat a 2. körzetben!

A Választási Bizottság elutasította Kerti Györgyi fellebbezését.

A Veszprém Vármegyei Területi Választási Bizottság ma délutáni ülésén elutasította Kerti Györgyi fellebbezését, melyet a június 9-én Pápán, a 2. számú választókerületben tartott szavazás eredményével kapcsolatban nyújtott be.

A választási eljárásról szóló törvényben megállapított hatáskörében eljárva a 2024. június 9-én Pápán megtartott 2. számú egyéni választókerületi képviselőválasztás eredményét megállapító Helyi Választási Bizottsági határozat ellen Kerti Györgyi által benyújtott fellebbezés tárgyában – 4 igen és 2 nem szavazattal – meghozta az alábbi határozatot: A Veszprém Vármegyei Területi Választási Bizottság a Kerti Györgyi által benyújtott fellebbezést elutasítja.

A határozat részletes indoklásában szerepel, hogy Kerti Györgyi elsődlegesen a szavazatszámláló bizottságok szavazóköri eredményt megállapító döntésének törvénysértő voltára, másodlagosan a szavazóköri eredmények összesítésére és a választási eredmény megállapítására vonatkozó jogszabályok megsértésére hivatkozott. A fellebbező a szavazóköri delegált tagok nyilatkozatát is csatolta beadványához - írja a Pápai Médiacentrum.

A TVB indoklásában kimondta, a delegáltak nyilatkozatai alapján a szavazatok érvényessé vagy érvénytelenné nyilvánítása, a szavazóköri eredmény megállapítása vonatkozásában törvénysértés nem volt bizonyított, így az nem volt megállapítható.
Az indoklás azt is tartalmazza, hogy a szavazóköri eredmények összesítése és az egyéni választókerületi képviselő választás eredményének megállapítására vonatkozó szabályok megsértésének bizonyítására a fellebbező semmiféle bizonyítékot nem csatolt, így e tekintetben is alaptalan a fellebbezése.

Mindezek alapján a benyújtott fellebbezés önmagában a kis szavazatkülönbség és a jogszabálysértő cselekmény konkrét megjelölése és a jogszabálysértésre vonatkozó bizonyíték hiányában nem megalapozott – áll a határozatban. Erre figyelemmel a TVB a benyújtott fellebbezést érdemi vizsgálat mellett elutasította.

Területi Választási Bizottság határozata ellen a fellebbező három napon belül a Kúriához nyújthat be bírósági felülvizsgálat iránti kérelmet.

Mindez azt jelenti, hogy a 2. számú választókerület önkormányzati képviselője a jelenlegi állapot szerint dr. Töreki-Vörös Ibolya, de az eredmény még nem emelkedett jogerőre.

A kép csak illusztráció - MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:44, szerda | Helyi

Csaknem ezer palack vizet osztanak szét a Tisza pápai önkéntesei

Az európai parlamenti választáson második helyen végzett párt helyi önkéntesei a kánikula okozta nehézségeken szeretnének enyhíteni a városban.

2024. Július 17. 09:33, szerda | Helyi

Hűsítő italok, tánc, zene és szuper akciók várnak mindekit pénteken a belvárosban!

Július 19-én pénteken ismét megtelhet a pápai belváros!

2024. Július 15. 17:00, hétfő | Helyi

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Jellemző a kutyapiszok, amelyről természetesen nem az állat tehet, de közvetlenül az ember által okozott mocsok és eldobott szemét is gyakran fordul elő a belvárosban.

2024. Július 15. 07:42, hétfő | Helyi

Garanciális útjavítás miatt forgalomkorlátozásra kell ma számítani Pápa és Tét között

A 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa és Tét közötti szakaszán garanciális javítási munkálatok miatt 2024. 07. 15. napjától szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.