Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2024. Június 11. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

Jól sikerült a Fidesz mozgósítása, bár az 50%-os szintet nem hozta a párt, 6100 szavazattal torony magasan győzött Pápán, az önkormányzati választást mégis simán elveszítette.

A Fidesz megyei listájára leadott és az európai parlamenti választáson kapott szavazatainak száma szinte teljesen megegyezik, kicsivel több mint 6100 szavazatot kapott a párt Pápán. 2019-ben, az EP választáson 6436 szavazatot zsebelt be a Fidesz Pápán (igaz, az alacsonyabb részvétel miatt ez 57%-os eredményt jelentett), tehát csupán 300-zal többet, mint most.

A számokból tehát az látszik, hogy a Fidesz mozgósítása jól működött, el tudta vinni a szavazóit városunkban. De akkor miért bukták el a polgármesteri pozíciót? Mert a fideszesek 1/6-a átszavazott Grőber Attilára. Ha erősebben akarunk fogalmazni, akkor fellázadtak pártjuk jelöltje, Áldozó Tamás ellen.

Ismert jobboldali pápaiakkal való beszélgetések során gyakran előjött a téma, hogy nincsenek kibékülve a polgármester stílusával és felfogásával, ám sokan azt gondolták, hogy a szavazáson azért mégis csak behúzzák rá az x-et, főleg egy baloldali jelölttel szemben. Nem így tettek, kérdés, hogy mi következik most.

Áldozó Tamás a Pápai Médiacentrumnak a választás éjszakáján azt mondta, hogy még nem döntötte el, felveszi-e a mandátumát, és beül-e a képviselő-testületbe. A kérdés annál is inkább égető, mivel megjelent a színen a TISZA párt. Magyar Péterék nyíltan a 2000 körüli Fidesz hangulatát, megszólalásait használják, távolságot tartanak a baloldaltól. Annak az 1/6-nyi fideszesnek, aki képes volt Grőber Attilára szavazni, valódi alternatíva lehet Pápán is ez az új párt, szemben a Gyurcsány Ferenc fémjelezte DK-val.

Ha tehát a helyi Fidesz nem képes megújulni, új, szimpatikus, jobboldali embereket felmutatni, könnyen elveszítheti a szavazóinak egy jelentős részét, főleg úgy, hogy várhatóan a kommunikációs csatornáinak, infrastruktúrájának a javát októbertől szintén elveszíti Pápán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 11:39, péntek | Helyi

Bekerült a Magyar Értéktárba a pápai sonka!

3 elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és 2 tétellel gyarapodott a Magyar Értéktár.

2024. Június 20. 11:27, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az egység polgármestere szeretnék lenni

A Városházán ma délelőtt átvette megbízólevelét Grőber Attila megválasztott polgármester, aki október 1-jén lép hivatalába.

2024. Június 20. 11:05, csütörtök | Helyi

A Kúria előtt a 2. választókörzet sorsa

Kerti Györgyi és Töreki-Vörös Ibolya közt mindössze egyetlen szavazat a különbség, utóbbi javára, Grőber Attiláék a szavazatok újraszámlálását kérik

2024. Június 20. 09:09, csütörtök | Helyi

Tegnap ültették el a virágokat, mára ellopták a felét

A Pápai Polgárok folytatták a belvárosi közlék rendbetételét, a korábban eltűnt virágokat pótolták, kisöpörték és kigazolták a kis utcácskákat. Szomorúan tapasztalták, hogy reggelre a virágok egy részét ellopták.