Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Június 11. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

Jól sikerült a Fidesz mozgósítása, bár az 50%-os szintet nem hozta a párt, 6100 szavazattal torony magasan győzött Pápán, az önkormányzati választást mégis simán elveszítette.

A Fidesz megyei listájára leadott és az európai parlamenti választáson kapott szavazatainak száma szinte teljesen megegyezik, kicsivel több mint 6100 szavazatot kapott a párt Pápán. 2019-ben, az EP választáson 6436 szavazatot zsebelt be a Fidesz Pápán (igaz, az alacsonyabb részvétel miatt ez 57%-os eredményt jelentett), tehát csupán 300-zal többet, mint most.

A számokból tehát az látszik, hogy a Fidesz mozgósítása jól működött, el tudta vinni a szavazóit városunkban. De akkor miért bukták el a polgármesteri pozíciót? Mert a fideszesek 1/6-a átszavazott Grőber Attilára. Ha erősebben akarunk fogalmazni, akkor fellázadtak pártjuk jelöltje, Áldozó Tamás ellen.

Ismert jobboldali pápaiakkal való beszélgetések során gyakran előjött a téma, hogy nincsenek kibékülve a polgármester stílusával és felfogásával, ám sokan azt gondolták, hogy a szavazáson azért mégis csak behúzzák rá az x-et, főleg egy baloldali jelölttel szemben. Nem így tettek, kérdés, hogy mi következik most.

Áldozó Tamás a Pápai Médiacentrumnak a választás éjszakáján azt mondta, hogy még nem döntötte el, felveszi-e a mandátumát, és beül-e a képviselő-testületbe. A kérdés annál is inkább égető, mivel megjelent a színen a TISZA párt. Magyar Péterék nyíltan a 2000 körüli Fidesz hangulatát, megszólalásait használják, távolságot tartanak a baloldaltól. Annak az 1/6-nyi fideszesnek, aki képes volt Grőber Attilára szavazni, valódi alternatíva lehet Pápán is ez az új párt, szemben a Gyurcsány Ferenc fémjelezte DK-val.

Ha tehát a helyi Fidesz nem képes megújulni, új, szimpatikus, jobboldali embereket felmutatni, könnyen elveszítheti a szavazóinak egy jelentős részét, főleg úgy, hogy várhatóan a kommunikációs csatornáinak, infrastruktúrájának a javát októbertől szintén elveszíti Pápán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 19:28, csütörtök | Helyi

Lerakott egy nagy kupac építési törmeléket, azt mondta, csak a rossz út hibáit akarta javítani

A pápai nyomozók elfogták a 65 éves helyi férfit.

2024. Július 25. 15:48, csütörtök | Helyi

Hirtelen leváltották a Pápai Sport Kft. ügyvezetőjét

A képviselők sürgősségi indítványként tárgyaltak Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívásáról, úgy tűnik, Áldozó Tamás bosszújáról lehet szó.

2024. Július 25. 14:22, csütörtök | Helyi

Három éve 100 millió forintból újították fel, most eladnák a döbröntei turistaházat

A mai képviselő-testületi ülés tárgyalta Pápa Város Önkormányzata tulajdonában lévő döbröntei turistaház értékesítését. 168 milliót kérnének érte.

2024. Július 25. 13:58, csütörtök | Helyi

Átveszik a reformátusok az ESZI-t

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy egyházi fenntartásba kerül októbertől Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye által nyújtott szolgáltatások java része.