Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2024. Június 10. 08:08, hétfő | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Áldozó Tamás: Veled nem állok szóba!

Áldozó Tamás: Veled nem állok szóba!

A választás éjszakáján telefonon értük el az októberben leköszönő polgármestert, aki egy rövid beszélgetést követően kinyomta a telefont.

Mint ismeretes, Grőber Attila nagy fölénnyel győzte le Áldozó Tamást az önkormányzati választáson, így 34 év után nem fideszes polgármester fogja irányítani a várost.

Telefonon értük el dr. Áldozó Tamást a választás éjszakáján, akit az eredmény értékelésére kértünk. Legnagyobb megdöbbenésünkre a leköszönő polgármester sértődötten annyit mondott, hogy "veled nem állok szóba, sokat tettél ezért, nem kívánok a jövőben semmilyen szinten kapcsolatban lenni veled". Áldozó Tamás a reakciónkat sem várta meg, hiszen fel kívántuk hívni a figyelmét arra, hogy nem kollégánkkal kell szóba állnia, hanem azzal a több tízezer emberrel, akik olvassák az InfoPápa különböző felületeit, ám Áldozó Tamás kinyomta a telefont.

A vereséget szenvedett polgármester reakciója nem előzmény nélküli, az utóbbi hónapokban sem az önkormányzat, sem pedig a Fidesz rendezvényeire, sajtótájékoztatóira nem hívta meg szerkesztőségünket, csupán az önkormányzati médiának kívánt nyilatkozni.

A Pápai Médiacentrumnak Áldozó Tamás elmondta:

- A polgárok mindig jól döntenek és azt a döntést, amit meghoznak, nem szabad kétségbe vonni és nem szabad megkérdőjelezni – jelentette ki. Mint mondta, a választás eredménye ítélet volt a pápai közéletről.
- Grőber Attila nyert, ezúton is gratulálok neki! A pápaiak most úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy olyan helyzetet, amikor a feladatmegoldást áttolják a politikusok asztalára és nem ők kívánják azt megtenni – mondta. Jelenleg ugyanis úgy tűnik, hogy bár Grőber Attila nyert, ugyanakkor a többsége a testületben nincs meg – magyarázta.
- Ha egy ilyen szituációban tudja irányítani a várost és el tudja érni azokat az eredményeket, célokat, amiket kitűzött magának, akkor a város előbbre is juthat. De nekem kétségeim vannak, mert megvalósíthatatlan ígéretek sokaságát tárta a pápaiak elé.

Véleménye szerint a következő években a helyi közéletben szerepet vállalók bölcsességére lesz szükség ahhoz, hogy a város egyről-kettőre tudjon jutni. Mint mondta, az ő politikai közössége mindig eredményorientált, az elmúlt években nagyon sok munkát elvégeztek, de a választási eredménynek ehhez semmi köze nincs, ez már 2019-ben is látszott.
-A pápaiak így döntöttek, biztos, hogy jól döntöttek, ismétlem, ezt nincs értelme kétségbe vonni. A következő évek be fogják bizonyítani, hogy ez a döntés helyes volt, vagy elhamarkodott.

A polgármestert arról is kérdeztük, hogy éli meg a súlyos vereséget.
-30 éve vagyok résztvevője a pápai közéletnek. Nem esik jól elveszíteni a választást, csalódott vagyok, de meg is könnyebbültem – árulta el, kiemelve, őszinte szívvel kívánja, hogy a város haladjon, jusson többre, annál is többre, amit az ő vezetése alatt elért.
-Ha bármikor szükség van ehhez az én tapasztalatomra és tudásomra, szívesen felkínálom.

Még nem döntötte el, hogy felveszi-e a mandátumát

Dr. Áldozó Tamás a kompenzációs listán mandátumot szerzett, így tagja lesz a képviselő-testületnek, de hogy felveszi-e a mandátumot októberben, arról nem nyilatkozott egyértelműen.

Arra pedig, hogy Grőber Attila a választási győzelmének ünneplésén éppen az ő politikai szlogenjét hangoztatta, így reagált:
-Igaza van, a város egy és közös a jövőnk és én pápai vagyok és mindig ezért a városért fogok dolgozni!

Fotó: Pápai Médiacentrum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 11:39, péntek | Helyi

Bekerült a Magyar Értéktárba a pápai sonka!

3 elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és 2 tétellel gyarapodott a Magyar Értéktár.

2024. Június 20. 11:27, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az egység polgármestere szeretnék lenni

A Városházán ma délelőtt átvette megbízólevelét Grőber Attila megválasztott polgármester, aki október 1-jén lép hivatalába.

2024. Június 20. 11:05, csütörtök | Helyi

A Kúria előtt a 2. választókörzet sorsa

Kerti Györgyi és Töreki-Vörös Ibolya közt mindössze egyetlen szavazat a különbség, utóbbi javára, Grőber Attiláék a szavazatok újraszámlálását kérik

2024. Június 20. 09:09, csütörtök | Helyi

Tegnap ültették el a virágokat, mára ellopták a felét

A Pápai Polgárok folytatták a belvárosi közlék rendbetételét, a korábban eltűnt virágokat pótolták, kisöpörték és kigazolták a kis utcácskákat. Szomorúan tapasztalták, hogy reggelre a virágok egy részét ellopták.