Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2024. Június 10. 08:23, hétfő | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Ezer szavazattal kapott kevesebbet Áldozó Tamás, mint a Fidesz

Ezer szavazattal kapott kevesebbet Áldozó Tamás, mint a Fidesz

Az októberben leköszönő polgármester szerint a közéletről mondtak ítéletet a választók, ám a számok azt mutatják, hogy róla.

Bár a választás esélyeit latolgató cikkünkben már megemlítettük, lehetnek olyan fideszesek, akik a listán rászavaznak a pártjukra, ám Áldozó Tamást nem támogatják, az eredmények mégis megdöbbentőek.

A Fidesz EP listájára 6128 pápai szavazott, míg Áldozó Tamás mindössze 5136 szavazatot kapott. Egészen példátlan, hogy egy párt szimpatizánsai ilyen mértékben forduljanak választott pártjuk jelöltje ellen. Ráadásul ennek az ezer főnek a többsége a politikai spektrum másik oldalán helyet foglaló pártok támogatásával induló Grőber Attilára adták a voksukat.

A TISZA 3968 szavazatot kapott, míg az MSZP-DK-P listája 1604-et. Összesen tehát 5572-en voksoltak erre a két tömörülésre. Grőber Attila azonban 6873 szavazatot kapott, tehát túl azon, hogy az ellenzéki szavazatokat begyűjtötte, az ezer fideszes átszavazó voksa is az övé lett!

Fotó: Pápai Médiacentrum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 11:39, péntek | Helyi

Bekerült a Magyar Értéktárba a pápai sonka!

3 elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és 2 tétellel gyarapodott a Magyar Értéktár.

2024. Június 20. 11:27, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az egység polgármestere szeretnék lenni

A Városházán ma délelőtt átvette megbízólevelét Grőber Attila megválasztott polgármester, aki október 1-jén lép hivatalába.

2024. Június 20. 11:05, csütörtök | Helyi

A Kúria előtt a 2. választókörzet sorsa

Kerti Györgyi és Töreki-Vörös Ibolya közt mindössze egyetlen szavazat a különbség, utóbbi javára, Grőber Attiláék a szavazatok újraszámlálását kérik

2024. Június 20. 09:09, csütörtök | Helyi

Tegnap ültették el a virágokat, mára ellopták a felét

A Pápai Polgárok folytatták a belvárosi közlék rendbetételét, a korábban eltűnt virágokat pótolták, kisöpörték és kigazolták a kis utcácskákat. Szomorúan tapasztalták, hogy reggelre a virágok egy részét ellopták.