Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Június 10. 08:23, hétfő | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Ezer szavazattal kapott kevesebbet Áldozó Tamás, mint a Fidesz

Ezer szavazattal kapott kevesebbet Áldozó Tamás, mint a Fidesz

Az októberben leköszönő polgármester szerint a közéletről mondtak ítéletet a választók, ám a számok azt mutatják, hogy róla.

Bár a választás esélyeit latolgató cikkünkben már megemlítettük, lehetnek olyan fideszesek, akik a listán rászavaznak a pártjukra, ám Áldozó Tamást nem támogatják, az eredmények mégis megdöbbentőek.

A Fidesz EP listájára 6128 pápai szavazott, míg Áldozó Tamás mindössze 5136 szavazatot kapott. Egészen példátlan, hogy egy párt szimpatizánsai ilyen mértékben forduljanak választott pártjuk jelöltje ellen. Ráadásul ennek az ezer főnek a többsége a politikai spektrum másik oldalán helyet foglaló pártok támogatásával induló Grőber Attilára adták a voksukat.

A TISZA 3968 szavazatot kapott, míg az MSZP-DK-P listája 1604-et. Összesen tehát 5572-en voksoltak erre a két tömörülésre. Grőber Attila azonban 6873 szavazatot kapott, tehát túl azon, hogy az ellenzéki szavazatokat begyűjtötte, az ezer fideszes átszavazó voksa is az övé lett!

Fotó: Pápai Médiacentrum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 19:28, csütörtök | Helyi

Lerakott egy nagy kupac építési törmeléket, azt mondta, csak a rossz út hibáit akarta javítani

A pápai nyomozók elfogták a 65 éves helyi férfit.

2024. Július 25. 15:48, csütörtök | Helyi

Hirtelen leváltották a Pápai Sport Kft. ügyvezetőjét

A képviselők sürgősségi indítványként tárgyaltak Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívásáról, úgy tűnik, Áldozó Tamás bosszújáról lehet szó.

2024. Július 25. 14:22, csütörtök | Helyi

Három éve 100 millió forintból újították fel, most eladnák a döbröntei turistaházat

A mai képviselő-testületi ülés tárgyalta Pápa Város Önkormányzata tulajdonában lévő döbröntei turistaház értékesítését. 168 milliót kérnének érte.

2024. Július 25. 13:58, csütörtök | Helyi

Átveszik a reformátusok az ESZI-t

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy egyházi fenntartásba kerül októbertől Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye által nyújtott szolgáltatások java része.