Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 19. 14:07, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kezdődhet a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása

Kezdődhet a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása

A TOP-os projektek közül elsőként a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása kezdődhet meg. Többek között kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést, burkolatokat cserélnek és bővítik is az épületet.

Átadták a munkaterületet a nyílt közbeszerzési eljáráson győztes Bótakő Kft.-nek, mely a legalacsonyabb áron vállalta a felújítási munkálatokat, az öt induló cég közül. A beruházás kapcsán a projektmenedzseri feladatokat a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. végzi. Rádi Róbert, a cég ügyvezetője elmondta, a projekt során az épület külső falait és a födémet is szigetelik, kicserélik a nyílászárókat és új kazánt szerelnek fel. 20 négyzetmétert hozzáépítenek a rendelőhöz, itt mozgáskorlátozottak számára használható mellékhelyiség és babakocsi tároló kap majd helyet. Újraalakítják a váróhelyiségeket is, hogy a betegek minél komfortosabb kürölmények között várakozhassanak. A felújítás során a rendelőkben dolgozók munkakörülményei is javulnak, kis teakonyhákat alakítanak ki. Az épületetben teljes körű festést végeznek, kicserélik az elektromos vezetékeket és korszerűsítik a villámvédelmi rendszert. A munkálatok végeztével jelentős csökkenni fog az épület fenntartási költsége is - tudtuk meg Rádi Róberttől hozzátéve, a projekt keretében kettő mozgássérült parkolót alakítanak ki, de a rendelőépület teljes környezete meg fog újulni, önkormányzati forrásból.

- A Területi és Településfejlesztési Operatív Program pályázatai közül ez az első, mely a kivitelezés szakaszába ért - húzta alá Áldozó Tamás polgármester a kedd délelőtti munkaterület-átadón. A városvezető elmondta, a korábbi években több orvosi rendelő újulhatott meg, legutóbb a kiliáni, az újonnan épült borsosgyőri orvosi rendelőt pedig két évvel ezelőtt adták át, de van még dolguk ezen a területen. Dolgoznak a Béke téri rendelő kiváltásán, Kéttornyúlakon is modernizálni kellene a rendelőt, valamint Taponcafőn is, ahol jelenleg bérelt helyen praktizál a háziorvos.

A polgármesteről megtudtuk, a jövő héten csütörtökön 18 órakor, a Huszár Közösségi Házban tartandó lakossági fórumon a környék lakosságával szeretnék megismertetni a rendelőépület környékének megújítási terveit és kikérni az ő véleményüket is a kérdésben. Az eseményen elhangzott, öt cég nevezett a projekt kivitelezőjének, a győztes cég mintegy 9 millió forinttal nyújtott be kedvezőbb ajánlatot, mint a második helyezett, mellyel már csak azért sem köthetett volna szerződést az önkormányzat, mivel a 60 milliós értékhatárt így átlépték volna.

Bocskay László, a térség önkormányzati képviselője üdvözölte a beruházás megkezdését. Mint mondta, az épület eredetileg üzleteknek készült a 60-as években, csak később alakították át orvosi rendelőnek, mára azonban mind küllemében, mind beltartalmábal elavulttá vált. Bocskay László hasonlóan fontosnak tartja, hogy az épület környezetét is rendezik, burkolt parolót építenek, elbontják a felesleges építményeket és zöld területeket alakítanak ki.

A Huszár lakótelepi orvosi rendelőben felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat is működik. Az épület felújítására 60 millió forintot nyert el a pápai önkormányzat az Európai Uniótól. A munkálatok száz napig tartanak, legkésőbb december 31-én végez a kivitelező. Az épületben praktizáló orvosok és védőnők az alábbi helyeken és rendelési időkben várkák a betegeket:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.