Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 10. 11:26, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Béke téri táblaügy- Török Zsolt tulajdonos reagált: Szó sincs provokációról

Béke téri táblaügy- Török Zsolt tulajdonos reagált: Szó sincs provokációról

A területet tulajdonló cég ügyvezetője közleményében leírja, hogy egy több kontinensen gyáregységgel rendelkező, akkumulátorgyártással foglalkozó kínai cég ügyvédi letéti számlára helyezett egy komolyabb összeget.

Mint ismeretes, a Béke téren lévő egykori Elekthermax telepen egy különös tábla jelent meg az elmúlt héten, amely komoly indulatokat váltott ki a pápaiakból. A tábla szerint még az idei évben beruházás kezdődik, hamarosan líthiom-ion akkumulátorokhoz szükséges elemek gyártása fog zajlani a telepen. Továbbá egy 220 férőhelyes munkásszállót, valamint dolgozói étkezőt is kialakítanak. Reagált a történtekre az ellenzék polgármesterjelöltje, Grőber Attila, és Áldozó Tamás polgármester is. A városvezető elmondta, a területen nem lesz akkumulátorgyár, sőt, semmilyen ipari tevékenység nem végezhető ott.

Az imént szerkesztőségünket közleményben kereste fel Török Zsolt, a szóban forgó területet tulajdonló cég ügyvezetője. A közleményt változtatás nélkül közöljük:

"Néhány információt szeretnék megosztani a volt Dohánygyár épületegyüttes eladásával és leendő hasznosításával kapcsolatban. Amit a kínai vevő-jelöltről tudni lehet, hogy több kontinensen, már működő akkumulátorgyárral rendelkezik és most, Európa felé indítja meg terjeszkedését. Tudtommal Magyarország mellett Németországban is vásárolt már területeket ebben az évben. Hazánkban gyártással, just in time rendszerben, és az ehhez szükséges logisztikai tevékenységgel kíván foglalkozni. Magasan az átlag fölötti bérezést tervez fizetni a dolgozóinak, mivel a lokáció az elsődleges terjeszkedési motivációs szempontja és nem az olcsó munkaerő. Szükséges számukra gyártásra alkalmas csarnoképület, ahova Kínából hozott komplett technológia kerül beépítésre, és raktározásra alkalmas terület, ahol az alkatrészeket, kész termékeket, valamint a hibás akkumulátorokat (gyártási selejt) tárolják, munkásszálló, ahol - a nem feltétlenül külföldi - munkavállalóknak lakhatást biztosít.

A Pápa Béke tér 3. szám alatt található több mint 21.000 nm terület, fekvését és elhelyezkedését tekintve megfelelő számukra, mivel az M1 autópálya közelsége miatt könnyen elérhetőek a környező országok is. Győr kamionnal is kb. fél óra, és ha figyelembe vesszük az ottani nagyságrendekkel magasabb ingatlanárakat, akkor érthető, hogy miért a pápai iparterületre esett a választásuk. Fontos szempont volt a kiválasztásban, hogy a vasút gyakorlatilag az úttest túloldalán van.

Jelenleg ezt a kínai céget a legmagasabb ajánlattevőként tartjuk számon. Vételi szándéknyilatkozat mellett, ügyvédi letéti számlára helyeztek egy komolyabb összeget. Fenti ügylet kizárólag a vevőt kötelezi.

Mivel a Pápa-Győr közötti gyorsforgalmi út megnyitása felerősítette az ingatlan utáni érdeklődést, ezért cégünk még nem kötelezte el magát egyik érdeklődő irányában sem.

Ingatlanbefektetőként természetes, hogy a legmagasabb eladási árra törekszünk, de mivel szüleim, rokonaim és barátaim élnek a városban, nyílván én sem szeretném, ha akkumulátorgyártás, vagy akár sérült elemek tárolása történne Pápán.

Ezért futjuk még a köröket és vannak fent a hirdetések a mai napig. Hasonló ajánlatok közül a legkörnyezetkímélőbb tevékenységű vevő mellett fogunk dönteni, ezt megígérem.

Az elmúlt napokban történt felháborodást abszolút mértékben megértem, és várható is volt a Komáromban, Sóskúton, vagy akár Debrecenben történtek után. Hagsúlyozni szeretném, hogy társaságunk egy ingatlan tulajdonosa és értékesíteni kívánja ezt a területet, a rajta lévő épületekkel, a további felhasználásra nincs ráhatásunk és felelősséget sem kell vállalnunk azért.

Mi szerettünk volna egy csendes kis lakóparkot építeni a város egyik legszebb utcájában, szabadidős helyszínekkel, orvosi rendelővel, irodákkal stb. Az ehhez szükséges átminősítés elé az illetékes urak olyan akadályokat gördítettek, ami szinte lehetetlenné tette a próbálkozást. Sajnos nem találtunk olyan vevőt, aki tevékenység folytatása nélkül is teljesíti az 50%-os emelés utáni évi 18 millió forint építményadót. Mi már 6 éve hősiesen ezt tesszük. Ezért is érthetetlen számunkra, hogy támadásokat kapunk, elismerés helyett.

Szeretném leszögezni,hogy semmiféle “provokáció” vagy politika nincs az ügylet mögött. Ezúton szeretném megkérni az urakat, hogy ne is próbáljanak politikai csatározás színhelyét kreálni ebből az ingatlanból! Maradjon a Béke tere.

Többen kérdezték tőlem, hogy miért nem valósult meg, amit a jelenlegi Polgármester 2019-ben a meghirdetett választási programjában. Miszerint a volt Dohánygyár és Textilgyár területén, rehabilitáció után, múzeum, kulturális és rendezvényközpont, lakások, intézmények kerülnek kialakításra.

A választ csak Ő tudhatja, minket ezidáig az önkormányzat részéről nem kerestek vételi szándékkal.

Remélem,hogy valamelyest sikerült lenyugtatni a kedélyeket, a magam részéről nem kívánok részt venni kommentháborúban, de mivel ekkora érdeklődés övezi ennek az ingatlannal a sorsát, fontosnak tartom, hogy első kézből tájékozódjanak a pápai emberek. Bármi érdemi fejlemény lesz az ügyben az információt meg fogom osztani önökkel/veletek" - áll Török Zsolt közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.