Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Április 05. 09:21, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Különös tábla jelent meg a volt Elekthermax gyár falán Pápán

Különös tábla jelent meg a volt Elekthermax gyár falán Pápán

A kínai és magyar zászlóval ellátott tábla azt hirdeti, hogy a területen hamarosan líthiom-ion akkumulátorokhoz szükséges elemek gyártása fog megkezdődni.

Nagy port kavart tegnap este a Pápán Hallottam Facebook csoportban a kép, amelyet az egyik csoporttag tett közzé, a szóban forgó tábláról. Egyesek photoshoppal készített képre gyanakodtak, ezért elmentünk a helyszínre és saját szemünkkel néztük meg: valóban ott van a tábla, amely szerint még az idei évben beruházás kezdődik, hamarosan líthiom-ion akkumulátorokhoz szükséges elemek gyártása fog zajlani a telepen. Továbbá egy 220 férőhelyes munkásszállót, valamint dolgozói étkezőt is kialakítanak.

A szóban forgó terület egyik tulajdonosát telefonon értük el, ám nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A másik tulajdonostól, a telephelyre bejegyzett cég ügyvezetőjétől megtudtuk, folyamatban van a terület értékesítése, ám a folyamat még nem zárult le. Viszont előrehaladott állapotban van, az előleg kifizetése meg is történt. Török Zsolt hozzátette, az új tulajdonos kérésére helyezték ki a táblát, ám azt ma délelőtt le is szerelték. Arról, hogy milyen tevékenység zajlik majd a területen, nem tudott nyilatkozni, a titoktartási kötelezettsége miatt. Megtudtuk tőle, hogy korábban lakóparkot terveztek építeni a volt Elekthermax telepen, de az ipari területet nem tudták átminősíttetni. Kérdésünkre elmondta, a helyi önkormányzatot nem szükséges tájékoztatni az adás-vétellel kapcsolatban, ezért azt nem is tették meg.

A volt Elekthermax telepet, a hozzá kapcsoladó épületeket és területet (összesen több mint 21 ezer négyzetméter) hosszú ideje hirdetik, mint raktárat. Az ára 385 millió forint.

Az mindenesetre érdekes, hogy a tábla az idei évre hirdeti a beruházás kezdetét, ám a szakhatósági engedélyek megszerzésének határidői kétségessé teszik mindezt.

A telephelyre bejegyzett Camelot Holding Ingatlanhosznosító Kft. ellen végrehajtási eljárás zajlik.

Az ügyben kerestük a pápai önkormányzatot, amely későbbre ígért tájékoztatást.

Áldozó Tamás polgármester a Facebookon reagált a történésekre: "Nem lesz Pápán akkumulátorgyár! A kormányhivatal ma reggeli tájékoztatása szerint senki nem kezdeményezett pápai akkumulátorgyárral kapcsolatos eljárást, az ingatlan ma is a Camelot Kft. tulajdona, az ingatlannyilvántartásban tulajdonosváltozásra utaló széljegy nincs bejegyezve. Minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználunk arra, hogy a Béke téren a pápaiak egészségére veszélyt jelentő tevékenységet ellehetetlenítsünk, ebben a kiállásban számítunk minden józan gondolkodású pápai polgár támogatására! Ne engedjünk teret a provokációnak!" - írja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.