Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 16. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Martonfalvay utcában is megújul a járda

A Martonfalvay utcában is megújul a járda

Ezzel együtt már hét utcában dolgoznak a járdák újjáépítésén.

A Táncsics, a Korvin, a Döbrentei, a Toldi, az Árpád utcák és a Gyimóti út után a Martonfalvay utcában is megkezdődött a járda megújítása, méghozzá mindkét oldalon, miután a szomszédos Toldi utcában lassan az utolsó térkő is a helyére kerül. A Martonfalvay utcában 360 folyóméteren és 461 négyzetméteren újul meg a burkolat. Mindkét oldalon meglehetősen rossz állapotú volt már a gyalogút, a páratlan oldalon több helyen megsüllyedtek a cementlapok, a páros oldalon pedig az aszfalt teljesen tönkrement. Jelenleg a bontási munkálatok zajlanak, ezt követően szedik ki a régi járda alapját, majd betöltik a murvát, elhelyezik a szegélyt, majd pedig a térköveket - mondta el Rádi Róbert, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője hozzátéve, három megrendelés is érkezett a társasághoz a lakosoktól, kapubejárók megújítására.

A beruházással május végéig kell elkészülnie a kivitelezőnek, de ha az időjárás engedi, korábban végezhetnek a felújítással.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a Korvin utcát nem számolva, a hat utcában megközelítőleg két és fél kilométer hosszúságú járda megújításáról van szó. - Jó látni, hogy folyamatosan új munkaterületeket vesznek át a vállalkozók, azt remélem, hogy mindeki megelégedésére, gyors ütemben készülnek ezek a járdák - mondta el a városvezető, hozzátéve a Martonfalvay utca megújításával nagy összefüggő terület alakul ki a környéken, ahol megújult járdán közlekedhetnek a lakók.

Ez év első felében kilenc utca járdájának újjáépítését tűzték ki célul és ez a jelenlegi ütemben tartható is. A második félévben hasonló mértékű beavatkozást terveznek, a város több pontján és csatolt településeken is várhatók járdaépítések.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.