Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Blog | Otthonos ötletek

2012. Szeptember 20. 17:56, csütörtök

Jó tanácsok fűtésszezon előtt

Jó tanácsok fűtésszezon előtt

Lassan elkezdődik a fűtésszezon! A családi költségvetés legsúlyosabb tétele. De kis odafigyeléssel könnyen csökkenthetők a fűtési költségek.

Ha fűtési rendszerünk szabályozható (pl. termosztáttal, radiátor szeleppel), akkor azok megfelelőhasználatával energiát takaríthatunk meg. Amikor napközben a család nem tartózkodik a lakásban, akkor elég a alacsonyabb hőmérséklet is. A csökkentett hőmérséklet ne legyen 5-8 foknál nagyobb, mint az átlag hőfok, mert ebben az esetben már előfordulhat , hogy a helyiség újbóli felfűtése többe kerül, mint a folyamatos szinten tartása. A téli hónapokban fontos még a szellőztetésre is odafigyelni. Sokan azt teszik, hogy résnyire hagyják nyitva az ablakokat, pedig ilyenkor a falak úgy lehűlhetnek, hogy a megfelelő hőmérséklet eléréséhez azután megint csak többletenergia szükséges. Javasolt inkább naponta többször rövid ideig, de intenzíven szellőztetni, hogy gyorsan felfrissítsük a szoba levegőjét.

Sokan nem tudják, hogy létezik olyan technológia, amivel a gázkészülékek fogyasztása 5-15%-kal is csökkenthető. A készülék felszerelését követően tökéletesebb égés jön létre, és ebből adódik az energiamegtakarítás.

A gázkészülékek szakemberekkel történő átvizsgálásáról sem feledkezzünk meg, ami ugyan egyszeri kiadást jelent, de hosszú távon fűtési költségmegtakarítást eredményezhet, és hamar megtérül az ára.

Az elmúlt fűtési szezonban, a médiában sokat lehetett hallani a gázbalesetekről. Egyes felmérések szerint évente kb. 50 ember hal meg Magyarországon e tragikus kimenetelű balesetek során.

A balesetek általában 2 fő okra vezethetők vissza. Az egyik ok a fűtő/melegítő berendezések nem megfelelő karbantartása ill. a karbantartás halogatása, vagy hiánya. A másik nagy hibaforrás a kémény állapota, huzata . Mindkettőre kiemelt figyelmet kell szentelni.

Kérje szakemberünk tanácsát

//www.salix.infopapa.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Február 20. 18:35, szerda | Otthonos ötletek

Egyre több az idősek elleni támadás

Az utóbbi időben nőtt az idős, egyedülálló és sokszor védtelen emberek sérelmére elkövetett erőszakos támadások száma. A támadásokat legtöbbször indokolatlan brutalitással követték el, több esetben is a sértettek halálát okozva.

2012. November 01. 10:17, csütörtök | Otthonos ötletek

A műanyag ablak és a penész

Az egyre növekvő energiaárak miatt egyre többen teszik meg a szükséges intézkedéseket, hogy otthonuk szigetelése minél tökéletesebb legyen. A két legelterjedtebb megoldás erre a homlokzatszigetelés és az ablakcsere. Ezzel a két korszerűs

2012. Október 23. 21:57, kedd | Otthonos ötletek

Nálatok jó az ereszcsatorna?

Már benne járunk az őszben, s hogy annak minden szépségét élvezni is tudjuk álljon itt egy rövid részlet Petőfi Sándor híres költeményéből: “Itt van az Ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem, Tudja isten, hogy mi okbó