Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Blog | Otthonos ötletek

2012. Október 23. 21:57, kedd

Nálatok jó az ereszcsatorna?

Nálatok jó az ereszcsatorna?


Már benne járunk az őszben, s hogy annak minden szépségét élvezni is tudjuk álljon itt egy rövid részlet Petőfi Sándor híres költeményéből:
“Itt van az Ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem,
Tudja isten, hogy mi okbó

Milyen hibalehetőségekre figyeljünk feltétlenül?

Először is nézzük meg milyen állapotban van a csatornarendszerünk: érdemes-e felújítanunk vagy jobban járunk ha az egészet kicseréljük.

Sok esetben “csak” kisebb javításokra van szükségünk ilyen lehet ha egyes elemekszétcsúsznak, ilyenkor gyakran elegendő ha összetoljuk őket. Ha forrasztás nyomait fedezzük fel, akkor az előbbi módszer már nem elegendő. Legegyszerűbb szólni egy ügyes kezű bádogosnak.

Az idő nyomait gyakran a csatornavasakon lehet észrevenni – elkezdenekrozsdásodni a régi festett vasak. Vegyük szemügyre alaposan és döntsük el a látottak alapján elegendő-e ha átfestjük vagy érdemesebb kicserélnünk őket. Mikor döntsünk a második lehetőség mellett? Akkor, ha már a vas alig tartja a csatornát, több helyen sérült is és láthatóan nagyon rozsdás… Gondoljunk csak bele, ha már most ilyen rosszul áll, mi lesz télen ha esetleg több centis havat is meg kell tartania.

Sok régebbi ház esetén látni ( főleg utcafronton), hogy a lefolyócső egyedül árválkodik a ház fala mellett –eltünt a kiköpő. Ebben az esetben a lezúduló eső a lefolyócsőből közvetlenül a ház falának veri a vizet, ha ez hosszú ideig fennáll akkor így a ház fala/ lábazata fog nedvesedni. Vizes falunk kezelése pedig sokkal költségesebb, mint egy pár száz forintos tétel pótlása.

Felfedező utunk során vessünk egy pillantást a lefolyócsövet tartócsatornabilincsekreis. Sok esetben ezek állapota hasonló, mint a csatornavasaké. Nézzük meg azt is, hogy a helyükön vannak-e…

Nos ha végignéztünk mindent mérlegeljünk.

Kisebb javítások elegendőek vagy inkább kicseréltessük az egészet. Ha az utóbbi mellett döntünk érdemes szakemberrel egyeztetnünk, keressünk egy jó bádogost, s még a nagyobb esőzések előtt csináltassuk meg vele az ereszcsatornát.

Megbízható szakemberért : Kattintson ide

Címkék: bádogos, szakember

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Február 20. 18:35, szerda | Otthonos ötletek

Egyre több az idősek elleni támadás

Az utóbbi időben nőtt az idős, egyedülálló és sokszor védtelen emberek sérelmére elkövetett erőszakos támadások száma. A támadásokat legtöbbször indokolatlan brutalitással követték el, több esetben is a sértettek halálát okozva.

2012. November 01. 10:17, csütörtök | Otthonos ötletek

A műanyag ablak és a penész

Az egyre növekvő energiaárak miatt egyre többen teszik meg a szükséges intézkedéseket, hogy otthonuk szigetelése minél tökéletesebb legyen. A két legelterjedtebb megoldás erre a homlokzatszigetelés és az ablakcsere. Ezzel a két korszerűs

2012. Október 15. 10:27, hétfő | Otthonos ötletek

Könnyen javítható, szakemberünk 1-2 év alatt rendbehozza. www.salix.infopapa.hu