Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Blog | Otthonos ötletek

2012. Szeptember 24. 08:13, hétfő

Energiatakarékos otthon-1

Energiatakarékos otthon-1

A Te házad mennyit fogyaszt? Sokat?

Sokkoló az eredmény? Akkor talán érdemes elgondolkodnunk azon vajon milyen módszerekkel lehetne ezen javítani.

Az energiaár támogatás csökkentésével illetve megszűnésével egyrejobban megviselheti pénztárcánkat a téli hideg, s bizony a nyári hőségben is igencsak megizzadhatunk.Érdemes ezért elgondolkodnunk milyenenergiamegtakarítást eredményező beruházással tudjuk otthonunkat komfortosabbá tenni.Szóba jöhet a külső hőszigetelés.

Felvetődik a kérdés, hogy pontosan mit is hőszigetelhetünk? Erre sokan rávágnátok, hát a házunkat kívülről, a homlokzatot. Jó, jó igazatok is van hiszen a ház nagy részét a külső falak teszik ki, de mellette még figyeljünk a lábazatra, a tetőtérre, a padlásra és az aljzatra is. Hiszen itt mind “megszökhet” az energia.


Na ne, az nagy macera!- mondhatnád. Az bizony, de ha hosszútávra tervezel -na meg persze ha nyáron nagyon meleg,télen pedig fogcsikorgató hideg lesz, és még a gáz ára is ilyen szépen emelkedik -akkor érdemesszámításba venni.


Miért érdemes érdemes még hőszigetelni?

- Csökken a rezsiköltségünk, így befektetésünk megtérül ( kb. 8-10 év).

-Egyenletes hőmérsékletet biztosítanak otthonunkban, mely hatással van komfortérzetünkre is.

-Növelhetjük vele épületünk élettartalmát ésaz ingatlanpiac helyzetének javulását követően azértékét . (Erről a következő bejegyzésben részletesebben lesz szó)

A szigetelőanyag végleges vastagságát ne az alapján válasszuk ki, hogy mit vesz a szomszéd, vagy mások! Először nézzünk utána vajon milyen anyagból is épült annak idején aházunk. Magyarul milyen téglát is használtak annak idején az építkezésnél? B30-as, kisméretű téglát vagy már valamivel modernebbet?

Ha úgy érzed, hogy eljött annak az ideje, hogy te is felújítsd otthonod, akkor csak hívj minket, mert mi hamar elmegyünk hozzád és megnézzük mivel is lesz pontosan probléma!

Salix szolgáltatás-közvetítő

70/953-14-81

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Február 20. 18:35, szerda | Otthonos ötletek

Egyre több az idősek elleni támadás

Az utóbbi időben nőtt az idős, egyedülálló és sokszor védtelen emberek sérelmére elkövetett erőszakos támadások száma. A támadásokat legtöbbször indokolatlan brutalitással követték el, több esetben is a sértettek halálát okozva.

2012. November 01. 10:17, csütörtök | Otthonos ötletek

A műanyag ablak és a penész

Az egyre növekvő energiaárak miatt egyre többen teszik meg a szükséges intézkedéseket, hogy otthonuk szigetelése minél tökéletesebb legyen. A két legelterjedtebb megoldás erre a homlokzatszigetelés és az ablakcsere. Ezzel a két korszerűs

2012. Október 23. 21:57, kedd | Otthonos ötletek

Nálatok jó az ereszcsatorna?

Már benne járunk az őszben, s hogy annak minden szépségét élvezni is tudjuk álljon itt egy rövid részlet Petőfi Sándor híres költeményéből: “Itt van az Ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem, Tudja isten, hogy mi okbó