Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. Október 02. 11:52, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Volt, nincs ingyenes parkolás a Platánnál

Volt, nincs ingyenes parkolás a Platánnál

Az állami tulajdonban lévő épület kezelője, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lezáratta a volt Platán Szálló előtti aszfaltos területet, amelyet a pápaiak ingyenesen tudtak használni gépkocsijuk elhelyezésére.

Az okokról az MNV Zrt.-t emailben kérdeztük, de a válaszadásig türelmünket kérték. Az épület gondnokával azonban sikerült beszélnünk, bár ő is azt tanácsolta, hogy hivatalos úton keressük fel a társaságot, annyit azonban elárult, hogy igen-igen mostoha körülmények vannak az épület környékén. Maga a korábbi szállóépület is veszélyes, a tetőről potyognak a cserepek, nem tanácsos a közelébe menni, ráadásul ha valami ráesik az autóra, akkor a biztosítóhoz fordulnak a tulajdonosok. Ilyen esetből volt is jópár, de nem csak az épület okozott károkat, hanem az autósok is egymásnak. Amióta ugyanis belvárosszerte fizetni kell a várakozásért, megszaporodtak az autók az egyébként rendkívül rendezetlen területen, a szűkös ki-beállások pedig gyakran jártak kisebb balesetekkel, meghúzásokkal, gyakori vendég volt a területen a biztosítótársaság kárszakértője. A gondnok szerint ebből lehetett elege a vagyonkezelőnek, de természetesen ha válaszolnak, akkor közöljük a hivatalos álláspontot is.

A gondnok aztán kapva-kapott az alkalmon, és elkísért az épület Várkert felőli oldalára is, hogy ha már itt vagyok, csináljak erről is egy fényképet. Szemét, szemét hátán, de mint mondta, drogosok tanyája ez.

A cég kerítéssel zárta el az utat, de a Várkert felől továbbra is megközelíthető, ugyanakkor valószínűleg ez a drótkerítés sem lesz túl nagy akadály.

A Platán és környéke egyik szégyenfoltja a belvárosnak, az Esterházy-kastély szomszédságában igen-igen lehangoló képet fest maga az elhanyagolt épület is, de a gazos, szemetes környéke talán még inkább. A gondnok szerint viszonylag gyakran járnak arra olyanok, akik a 30-40 éve megszálltak a hotelben, köztük külföldiek is, és szomorúan tapasztalják, hogy mivé lett az egykori szálloda.

Felújításáról többször is esett már szó, ám egyelőre nem sikerült forrást találni rá, ráadásul - a kastélyhoz hasonlóan - állami tulajdonban van az épület és környezete, ami tovább nehezíti a kérdést.

Régi képeslap - JMVK Pápa

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Két milliót loptak le a pápai lakos számlájáról telefonos csalók

A telefonáló kérésére gyanútlanul telepítette egy programot a sértett, közel 2 millió forintot emeltek le a bankszámlájáról.

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

2023. December 08. 07:18, péntek | Helyi

Annyi esze sem volt, hogy... - írta Unger Tamás egy iskolai bántalmazás miatt segítséget kérő anyukáról

Egy szülő kért segítséget a Pápán Hallottam Facebook csoportban, a leírás szerint 11 éves gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazzák az iskolában, és állítása szerint a tanároktól nem kap segítséget.