Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 28. 00:00, péntek | PR

Veresi Majális 2017

Veresi Majális 2017

2017. május 1-jén kerül újra megrendezésre a Veresi Majális a Fenyveserdőben, ahová mindenkit várnak, aki szeretné közelebbről is megismerni a pálinka-különlegességeket.

A vendégek találkozhatnak zenével, tánccal, kirakodóvásárral, étellel-itallal. A nap folyamán rendhagyó módon Mályusfa-állítás is lesz, a gyerekeket egész nap játszóház fogadja, valamint egészségtábor. A veresi cégek sátraiban közelebbről is megismerhetik, illetve haza is vihetnek a választott termékekből. Külön bor- és pálinkaházban találkozhatnak a legkülönfélébb italokkal. A nap folyamán kipróbálhatják az íjászatot és a lovaglást. A veresi táncosok előadását tekinthetik meg az érdeklődők, valamint vendégük lesz a Bojtorján zenekar is.

A Veresegyháziak számára fontos a hagyományok tisztelete és annak megőrzése. Veresegyház városában a magyarság szimbóluma ölt testet. A készítők nagy álma vált valóra egy olyan helyen, ahol a múlt a jelen és a jövő egyszerre jelenik meg, mindez a hagyományos „kisüsti pálinka” zászlaja alatt. A pálinkaház indulásakor három hagyományos kisüsti gyártó termékeivel, több mint nyolcvan féle ízben adnak kínálatot a pálinkából. A vidéki gazdálkodás, a természet szeretete és sokszínűsége akár a gyümölcsök adta ízek és illatok varázslatos világa. A Veresi Pálinkaház feladataként és céljaként tűzte ki, hogy megmutassa és lehetőséget adjon azoknak, akik többet szeretnének tudni a pálinkakészítésről és annak fogyasztásáról egyaránt. Egy helyen valósul meg a pálinkafőzés technikájának elsajátítása és a pálinkakóstolás lehetősége. Ezen felül lehetőséget biztosítunk, hogy a párlatokat megvásárolhassák az érdeklődők. Hagyományos, kétüstös lepárló berendezéssel szolgálják ki a bérfőzési igényeket. A kóstoló ceremóniákról és program lehetőségekről sem feledkeznek meg. Négytől húsz főig van lehetőség pálinkakóstolót tartani a pálinkafőző-üzem bemutatásával egybekötve. Cégek, baráti társaságok, események, születés-névnapok, meglepetés események és még sok más eseménynek adnak otthont.

A pálinkakóstólás a Veresi Pálinkaházban csak 18 évét betöltöttek számára lehetséges, minimum négy főtől húsz főig tudják fogadni a vendégeket. A pálinkakóstóló program keretében megismerkedhetnek a vendégek a pálinka és gyümölcspárlatok történetével, földrajzi elterjedésével, külföldi és belföldi hagyományaival és a fogyasztási javaslatokkal. Megtekinthetik milyen technológiával készülnek a pálinkák, a két üstös főzési módról szakszerű tájékoztatást kapnak, esetenként működés közben is. Pálinka kóstolására folyamatosan lehetőség van. A program végén kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítanak a vendégeknek, illetve igény esetén sofőrszolgálatot is igénybe vehetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.