Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 16. 07:07, szerda | Sport
Forrás: mno.hu

Vereséggel búcsúztattuk az évet

Vereséggel búcsúztattuk az évet

Nem játszott jól a magyar válogatott idei utolsó meccsén, mégis megvolt az esélye a győzelemre is, végül a lengyelek egy szerencsés góllal diadalmaskodtak.

Meglepően kevesen látogattak ki a poznani stadion avatójára, a lengyel szurkolók az ellen tüntettek, hogy a válogatottjuk új mezén nincsen ott a nemzeti címer.

A mi csapatunk ellen már kevésbé tüntettek, ami nem annyira megszokott manapság. A himnuszunkat nem kifütyülték, hanem megtapsolták, valamint egy transzparenssel is mutatták, a barátságos meccs valóban barátságos lesz. A legkedvesebb gesztus azonban a rendezőktől alighanem az volt, hogy egyperces gyászszünettel ők is megemlékeztek Albert Flóriánról.

Adrian Mierzejewski aztán rögtön az első percekben hűtött volna a baráti hangulaton, de szerencsére csak kívülről tudta megzörgetni Bogdán Ádám hálóját.

Koman Vladimir tette először próbára Lukasz Fabianskit a másik oldalon, aki Varga József lekészítése után 18 méterről a jobb alsót vette célba, de az Arsenal kapusának nem volt bravúrra szüksége a védéshez.

Bogdánnak már sokkal jobban észnél kellett lennie a 25. percben, amikor a lengyelek ígéretes helyről végezhettek el szabadrúgást, szerencsénkre azonban Mierzejewski nem helyezte eléggé a lövését, így a negyedik válogatott meccsén védő kapusunk ki tudta ütni a labdát.

Percekkel később Pawel Brozek forgatta meg Vanczák Vilmost, de a lövése elkerülte a kapunkat.

Ekkor állandósulni látszott a hazaiak fölénye, a magyar válogatott nem tudta megtartani a labdát, ami folyamatos lendületet adott a lengyel támadásoknak.

Sajnos góllá is érett a lengyel fölény, Jakub Blaszczykowsky megindulása után az egyik legaktívabb hazai játékoshoz Mierzejewskihez passzolt a 37. percben, az ő lövését még tudta védeni Bogdán, de a labda pont Brozek elé perdült, akinek pár méterről már csak az üres kapuba kellett gurítania (1–0).

A második félidő is egy nagy lengyel helyzettel kezdődött, ekkor Bogdán már bravúrt is bemutatott, Mierzejewski közeli lövését lábbal rúgta ki a gólvonal elől. Az 50. percben újból a Trabzonspor támadója került helyzetbe, de csak a kapunk fölé tudott bombázni.

És jöhetett is volna a magyar válasz, de Dzsudzsák Balázs középre passzolt labdája elől lerántották Priskin Tamást, az észt játékvezető nem látott szabálytalanságot, Hajnal Tamás elől pedig eltakarították a kapu előtt pattogó labdát.

Valamivel jobban játszottunk a második félidőben, Priskin a 62. percben egy nagyszerű csel után nem is állt távol a góltól, de sajnos nem sikerült eléggé helyeznie a lövését.

A 71. percben Vanczákot ápolni kellett, hiányzott a védelmünkből, ezt a kihasználva a lengyelek a tizenhatosunkon belül üresen maradó Robert Lewandowski fejére tették a labdát, de fejese elkerülte a kapunkat, majd pár perccel később méterekről Bogdán mattolta a Dortmund csatárát.

A kihagyott lengyel helyzetek pedig megbosszulták magukat: Elek Ákos iramodott meg a hazai térfélen bátran, a tizenhatoson belülre érve Priskinhez passzolt, aki kapásból Fabianski kapujába lőtt (1–1).

A vezetést is megszerezhettük volna kicsit nagyobb határozottsággal, azonban Gera Zoltán gurított Fabianskiba, majd ugyanebben a támadásban Dzsudzsák is veszélyeztetett egy lövéssel, de nem talált kaput.

Nekünk nem sikerült, a lengyelek viszont óriási szerencsével újból megszerezték a vezetést. Blaszczykowsky beadására Lewandowski érkezett, de nem ő, hanem roppant érdekes mozdulatokkal Vanczák jutatta a kapunkba a labdát (2–1).

Egervári Sándor: Döntetlenre rászolgáltunk volna, egy szerencsétlen góllal veszítettünk. Az első félidőben nem pörgött fel a csapat, a második félidőben azt kaptam, amit látni szerettem volna a pályán. Talán egy meg nem adott tizenegyest lehetne számonkérni a játékvezetőn, igaz, a lengyeleknek is volt több lehetősége.


Priskin Tamás: Ilyen a futball. Sajnálom, hogy kikaptunk. Az első félidőben visszaálltunk, a megszerzett labdákból építettük a támadásokat. A második játékrészben a gólom után Gerának is volt egy lehetősége, de az ellenfél lőtte a gólt.

Lengyelország – Magyarország 2–1

Poznan, Miejski Stadion, 10 ezer néző

Gól: Brozek (37.), Vanczák (86. – öngól), ill. Priskin (78.)

Lengyelország: Fabianski – Wojtkowiak, Wasilewski, Glowacki (Piszczek, 59.), Komorowski – Dudka (Jodlowiec, 65.), Matuschyk (Murawszki, 46.), Blaszczykowsky, Rybus – P. Brozek (Lewandowski, 66.), Mierzejewski (Obraniak, 73.)

Magyarország: Bogdán – Varga J., Vanczák, Juhász, Laczkó, Koman, Sándor Gy. (Hajnal, 46.), Tőzsér (Elek, 46.), Dzsudzsák – Gera, Priskin (Feczesin, 82.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.