Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 18. 14:43, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápa-ma.hu

Venczel mesterötösével mattolta a Perutz az Ösküt

Venczel mesterötösével mattolta a Perutz az Ösküt

A pápai gólerős csatár ezúttal is bizonyította tehetségét. A Perutz továbbra is száz százalékosan vezeti a Veszprém megyei első osztályú bajnokságot.

Veretlenül, ötből öt sikerrel, az élről várhatta a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság soron következő mérkőzését a Peutz FC. A hatodik fordulóban Venczelék a nyolcadik Ösküt igyekezték két vállra fektetni a Perutz stadionban, mely nem ígérkezett lehetetlen feladatnak. A vendégek ezidáig a megszerezhető 15-ből hetet gyűjtöttek be (két győzelem, egy döntetlen, két vereség), legutóbb Gyulafirátótot győzték le (5-3), míg a Perutz Györkös Zoltán találatával fontos rangadót nyert Úrkúton. Marton Miklóst az előző fordulóban elküldte a kispadról a játékvezető, a szövetség a pápai szakvezetőt két mérkőzésre „mindennemű sportszakemberi tevékenységtől” eltiltotta, így nem ülhetett le a padra sem, sőt nem is nyilatkozhatott a lefújás után.

A hazaiak a már megszokott összetételben, a Simon – Barcsa, Kovács, Szalai G., Bolla - Horváth T. – Iványi, Baldauf, Somogyi, Szép – Venczel kezdővel vágtak neki a mérkőzésnek. Az első félidő hazai mezőnyfölényt és kevés helyzetet hozott, a betömörülő vendégeken nem talált fogást a Perutz. A 15. percben Simonnak kellett az első védést bemutatni, a hálóőr Takács távoli szabadrúgására ért le. Öt perccel később ismét az Öskü veszélyeztetett, Horváth beadását Talián centikkel fejelte mellé. Szinte a teljes első játékrészben a mieink akarata érvényesült, azonban pontatlan, lassú játékukkal nem jelentettek komoly veszélyt Bálint kapujára. A 38. percben ismét a kék mezes vendégek kerültek helyzetbe, Horváth 16 méterről megeresztett lövése kevéssel kerülte el a kaput, ezzel le is zárult az első 45 perc érdemi része.

Teljesen más felfogásban jött ki a második félidőre a hazai gárda, mely helyzetekben is megmutatkozott, előbb Iványi lövése kerülte el kevéssel a kaput, majd Venczel szabadrúgása csapódott veszélyesen. A 64. percben aztán megtört a jég, Szépet rúgták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Venczel a jobbra mozduló Bálint mellett középre lőtte 1-0. Négy perccel később megduplázta előnyét a hazai gárda, Iványi beadását Venczel bólintotta a kapu jobb sarkába 2-0. És ezzel még nem volt vége a Venczel parádénak! A támadó ugyanis három perccel később is betalált, ismét fejjel: a csereként beállt Nagy Péter lövését a vendégek portása még védeni tudta, a labda Horváth Ádám elé került, aki hajszálpontosan ívelt Venczel fejére, a játékszer a bal sarokba hullott 3-0. Újabb két minutummal később Venczel bizonyította, hogy lábbal is eredményes tud lenni, Iványi lágy ívelését ismét a kapu bal oldalába rúgta 4-0. A gól után a vendégek lest reklamáltak, a leghevesebben Takács Dávid tette ezt, amiért Szikra játékvezető felmutatta neki a piros lapot. Tíz perccel a lefújás előtt Iványi kapott remek labdát Venczeltől, a középpályás azonban 11 méterről a kapusba lőtte a ziccert. Egy minutummal később a mieink is tíz emberre fogyatkoztak, Somogyi sípszó előtt végzett el egy szabadrúgást, amiért megkapta második sárga lapját. Az 5-0-s végeredmény a 89. percben alakult ki, ki más, mint Venczel köszönt be, aki 16 méterről Nagy passzát a jobb kapufa segítségével lőtte a hálóba. A Perutz FC gyenge első félidő után ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott, az első 45 percben fegyelmezetten és masszívan futballozó Öskü ellen.

Orovecz András: Az elején aránylag jól járattuk a labdát, aztán belealudtunk a meccsbe. Lassan mentek a passzok, pontatlanok voltunk, emiatt nem is sikerült megbontani az ellenfelet. A szünetben megbeszéltük, hogy mit és hogyan kell tennünk, és ez úgy tűnik bejött, feljavult a játékunk és veszélyesebb támadásokat vezettünk. A gól után úgy érzem felszabadultak a játékosok, beindult a Venczel-henger, kis túlzással, amibe beleért a támadó, az gól lett.

Perutz FC – Öskü 5-0 (0-0) Gsz.: Venczel 5

Perutz FC: Simon – Barcsa (’55 Horváth Á.), Kovács, Szalai G., Bolla - Horváth T. – Iványi, Baldauf (’70 Nagy P.), Somogyi, Szép (’77 Györkös) – Venczel

Öskü: Bálint – Szabó, Takács, Gáspár, Horváth R. (’58 Bódis) – Szabó, Dufek, Horváth L. (’77 Lóczi), Talián – Hulka, Barcza (’89 Bostai)

A Perutz szeptember 25-én 16 órától Ugodon lép pályára.

Fotó és tudósítás: Pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére