Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Május 18. 13:56, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Unger Tamás: Süle Zsolt csúsztat és tájékozatlan

Unger Tamás: Süle Zsolt csúsztat és tájékozatlan

Az alpolgármester szerint a jobbikos képviselő sajtótájékoztatója több valótlanságot, csúsztatást és álhírt tartalmazott, valamint nagyfokú tájékozatlanságról árulkodott.

Süle Zsolt a Somlai út - Batthyány utca kereszteződésénél nyilatkozott, a csomópontnál csúcsidőben jelentkező forgalmi nehézségekről, valamint az önkormányzat tervezett hitelfelvételéről.

Unger Tamás ezekre reagálva elmondta, rendőrségi beszámolók alapján nem újdonság, hogy a város több pontján alakulnak ki torlódások egyes idősávokban, mint mondta, a város útjai nem bírják el a nagy mértékben megnövekedett gépjárműforgalmat, éppen ezért az önkormányzat igyekszik kihasználni minden pályázati lehetőséget a közlekedési feltételek javítására. Süle Zsolt állításával szemben a TOP-os projektek során számba vették a lakossági észrevételeket - mondta az alpolgármester, a szóban forgó kereszteződéssel kapcsolatban pedig megjegyezte, a Jókai utca felújítása miatt vált kritikussá a helyzet, éppen ezért az önkormányat a rendőrséghez fordult, hogy csúcsidőben rendőri irányítás mellett haladhasson át a forgalom.

Hozzátette, az elsődleges közlekedésfejlesztési tervek között szerepelt a csomópont fejlesztése. Szakértői számítások alapján azonban világossá vált, hogy mivel a Somlai út a 832. számú országos közút része, nagyobb méretű körforgalom építését írja elő a szabályozás, akkorát, amekkora csak 2-3 lakóépület lebontása esetén férne el. A jelzőlámpás irányítás tervét szintén elvetették, mivel az szakértői vélemények szerint nem javítana, inkább rontana a helyzeten. - Jelenleg nem látszik a helyzet beláltható időn belüli megoldása a tér szűke miatt - fogalmazott Unger Tamás.

Az önkormányzat tervezett hitelfelvételével kapcsolatban az alpolgármester megismételte korábbi kérdését, mely szerint hagyjunk-e veszni kb. 10 milliárd forintnyi fejlesztési pénzt, csak hogy ne kelljen további 10-15 százalék saját forrást hozzátenni, részben hitelfelvételből?

Unger Tamás szerint a Jobbik kreatív ötlet híján hangulatkeltéssel próbálkozik, egyúttal visszautasította, hogy adóemelésekből fizetnék később vissza a felvett hitelt. - A város teljesítőképessége ezt minden nehézség nélkül elbírja, ráadásul lényeges nőtt az adófegyelem a városban, továbbá jelenleg kedvező feltételek mellett lehet hitelt igényelni - magyarázta az alpolgármester hozzátéve, jó okuk van azt is gondolni, hogy a pályázatok megemlelkedett költségeit a központi kormányzat részben meg fogja téríteni.

- Ez a fejlesztési ciklus egy soha vissza nem térő alkalom, amelyet minden település kihasználna. Meggyőződésünk, hogy Pápa soha nem látott fejlődés előtt áll - hangsúlyozta Unger Tamás.

Az alpolgármester felajánlotta Süle Zsoltnak, hogy ha nem rendelkezik elegendő információval egy adott témában, akkor bátran tegye fel neki a kérdéseit, számos foruma van ennek, és ne saját verziójával töltse ki a hiányzó információkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.