Városlista
2018. május 28, hétfő - Emil, Csanád

Hírek

2018. Május 16. 16:35, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jobbik: Fejlesszék a Somlai - Batthyány utak csomópontját

Jobbik: Fejlesszék a Somlai - Batthyány utak csomópontját

A kereszteződésben a reggeli és a délutáni órákban gyakran alakul ki torlódás. Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő szerint ennek nemcsak a Jókai utca lezárása az oka.

A délután négy órára meghirdetett sajtótájékoztató alatt végig rendőri forgalomirányítás mellett haladt a forgalom, dugó így nem alakult ki. Az viszont egyértelműen megmutatkozott, hogy nagyon jelentős az ilyenkor erre közlekedő autósok száma, amikor pedig nincs rendőri irányítás, az sem ritka, hogy a Fapiac térig, vagy a Csóka körforgalomig ér a sor. Különösen rossz a helyzet a Jókai utca lezárása óta, de korábban is jellemző volt a kereszteződésre a Pápán szokatlan forgalmi helyzet – mondta el Süle Zsolt, aki szerint ez nemcsak bosszantó, de balesetveszélyes is. A politikus elismerte, a városvezetés részéről vannak törekvések a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére és hatékonyabb megszervezésére, ám szerinte ezek gyengék és lassan megvalósulók, illetve – főként az Európai Unió által finanszírozott projektek – nem a lakosság által vágyott fejlesztéseket tartalmazzák. Süle Zsolt szerint a közlekedők számára a legsürgetőbb beruházás a Somlai – Batthyány utcák kereszteződésének fejlesztése lenne, sürgetőbb mint a Szabó Dezső – Acsádi, vagy a Várkert – Győri utak csomópontjaiban történő körforgalom kialakítása. A képviselő azt mondta, úgy tudja, még tervek szintjén sem létezik a szóban forgó csomópont átalakítása. Süle Zsolt szerint körforgalom, vagy jelzőlámpás kialakítás jobban átjárhatóvá és biztonságosabbá tenné a kereszteződést. A beruházás forrását pontosan nem jelölte meg a jobbikos képviselő, mint fogalmazott, "meg lehet találni rá a megfelelő finanszírozási módokat".

A sajtótájékoztató másik témájában Süle Zsolt egyes tervezett beruházások időbeni kitolásáról, vagy megszüntetéséről beszélt annak kapcsán, hogy ezek megvalósítására milliárdos hitel felvételét tervezi az önkormányzat. – Nemcsak hiba, de bűn is lenne felvenni egy, vagy ahogy a legutóbbi képviselő-testületi ülésen elhangzott, akár több mint két milliárd forint hitelt, hiszen a törlesztőrészletek szinte vállalhatatlanok lennének mind a város, mind pedig a város lakói számára – mondta Süle Zsolt, aki szerint a lakosokat adóemelésekkel sarcolnák. Az önkormányzati képviselő szerint meg kell fontolni, hogy különböző projektek megvalósulási idejét ki lehet-e tolni, de szerinte megoldást jelentene, ha különböző „látványprojektek” egyáltalán nem valósulnának meg. Példaként a kastélykerítést és az önkormányzati tulajdonban lévő bükkfürdői üdülőépület panzióvá való átalakítását említette. Süle Zsolt harmadik javaslata szerint be kellene vonni a központi költségvetést a beruházások megvalósításába, hiszen a kormány felelőssége is az, hogy a TOP-os projektek elbírálása elhúzódott és emiatt megdrágultak a kivitelezési költségek. A politikus azt mondta, hogy ezzel kapcsolatban a Jobbik országgyűlési képviselőihez fog fordulni.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Május 27. 13:34, vasárnap | Helyi

Az első világháborúban elhunyt hősökre emlékeztek a református ótemplomban

Az első világháborúban hősi halált halt gyülekezeti tagok előtt tiszteleg az ótemplomban álló emléktábla, melyre koszorút helyeztek el a mai megemlékezésen.

2018. Május 26. 18:29, szombat | Helyi

Rembrandt-kiállítás nyílt a pápai Pannonia Reformata Múzeumban

A világhírű holland festőművész Isten ábrázolását mutatja be rézkarcokon a szombaton megnyílt tárlat.

2018. Május 25. 23:25, péntek | Helyi

Győzelemmel búcsúzott a hazai közönségtől a Perutz

Az NB III-as labdarúgó bajnokság utolsó előtti fordulójának nyitómeccsén a Pápai Perutz FC egy két tizenegyest, egy kiállítást és négy gólt hozó bajnokin győzelemmel búcsúzott erre az idényre hazai közönségétől.

2018. Május 25. 12:03, péntek | Helyi

Megnyílt a 22. Pápai Agrárexpo

Az agráriumban is a versenyképesség és a hatékonyság növelésére van szükség – mondta el nyitóbeszédében a frissen kinevezett agrárminiszter Pápán.