Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Szeptember 24. 14:49, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Unger Tamás: Grőber rosszul számol, vagy szándékosan vezeti félre a választókat

Unger Tamás: Grőber rosszul számol, vagy szándékosan vezeti félre a választókat

A Fidesz alpolgármester-jelöltje ma délutáni sajtótájékoztatóján cáfolta meg Grőber Attila MSZP-s polgármester-jelölt állítását, mely szerint a város gazdaságának éves növekedés alig több, mint 1 százalék.

Grőber Attila tegnapi sajtótájékoztatójánúgy fogalmazott, hogy "ha az iparűzési adó tekintetében a 2010-es és a 2013-as lezárt évet figyelembe vesszük, a négy év során az iparűzési adó mértéke nem nőtt összesen 5 százalékot, a növekedés 4,6 százalék. Évekre visszaosztva a gazdasági növekedés nem sokkal több, mint 1 százalék évente, amely sokkal kevesebb annál, mint ami egyébként gazdaságélénkítést hoz". Unger Tamás kivetített grafikonokkal cáfolta meg a balközép erők polgármester-jelöltjének állításait.

Az alpolgármester elmondta, a város honlapján mindenki által hozzáférhető a fenti grafikon, ez szerepelPápa Város Önkormányzatának költségvetési rendeletében. - A számok alapján egyértelmű, hogy még a gazdasági válság hatására történő 2011-es 5 százalékos visszaesés ellenére is a 2010-es adathoz képest 16,5 százalék a növekedés mértéke a 2013 befejezett évhez viszonyítva. Ha pedig a 2011-es bázisból indulunk ki, és azt hasonlítjuk az idei évre tervezett számokkal, akkor 27,7 százalékos növekedésről beszélhetünk, de a 2013-as lezárt évvel hasonlítva is csaknem 20 százalékról. Évekre lebontva ez 6-7 százalékos bővülést jelent. Az alpolgármester hozzátette, hogy az iparűzési adóból bizonyos esetekben kedvezményeket kaphatnak a gazdasági társaságok, így a helyi gazdaság növekedése mindenképpen meghaladja az IPA bővülését.

- Ezekután a kérdés az, hogy milyen számokkal dolgozott Grőber Attila? Hogyan jutott ezekre a téves eredményekre? A pénzügyi bizottság elnökeként miért nem tűzte napirendre az említett problémát? Valamint kérdés az is, hogy egy ekkora tévedés szándékos vagy véletlen félreértés? Ha szándékos, akkor ezt úgy értékelhetjük, mint a választópolgárok negatív irányú befolyásolását. Ha véletlen, vagy hozzá nem értésből származik, akkor felmerül a kétség kérdése, alkalmas-e a polgármesterjelölt a pénzügyi bizottság elnöki posztjára, és egyáltalán arra, hogy gazdasági témákkal foglalkozzon? - tette fel a kérdéseket Unger Tamás. Hozzátette: bíznak benne, hogy Grőber Attila válaszolt ad rájuk a sajtón keresztül.

Unger Tamás beszélt a balközép erők polgármester-jelöltjének azon felvetéséről is, hogy megszüntetné a mikrovállalkozások adómentességét. Unger Tamás szerint a 2,5 millió forint alatti adómentesség eltörlésére az esélyegyenlőség megteremtése érdekében volt szükség. -A kevéssel az összeghatár fölött teljesítő vállalkozásoknak már fizetni kellett. Az IPA kis mértéke nem indokolta, hogy a 2,5 millió forint árbevétel alatti vállalkozásokat ilyen szintű előnyhöz juttassuk az e fölött teljesítőkkel szemben. Szempont volt az, hogy a versenyhelyzetet ne befolyásoljuk negatívan - tette hozzá az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.